Prețurile petrolului au atins cele mai ridicate niveluri din ultimele cinci luni

Prețurile petrolului au atins cele mai ridicate niveluri din ultimele cinci luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2019

Prețurile petrolului au atins luni cele mai ridicate niveluri din ultimele cinci luni, susținute de limitele de producție impuse de OPEC, de sancțiunile SUA împotriva Iranului și Venezuelei și de datele pozitive referitoare la piața americană a muncii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Petrolul Brent, de referință la bursa din Londra, este în urcare la 70,65 de dolari pe baril, fiind cu 0,4% peste nivelul atins la închiderea tranzacțiilor de vineri, scrie News.ro.

Cotația petrolului WTI, de referință pe piața americană, avansează cu 0,5%, la 63,39 dolari pe baril.

Câștigul salarial mediu net a crescut în februarie CITEȘTE ȘI Câștigul salarial mediu net a crescut în februarie

Prețurilor contractelor Brent și WTI au atins cele mai ridicate niveluri din noiembrie 2018, respectiv 70,76 dolari pe baril și 63,48 dolari pe baril.

“Prețurile petrolului Brent au crescut în acest an cu peste 30%, în condițiile în care OPEC a continuat să reducă producția în ultimele patru luni, în timp ce optimismul referitor la negocierile omerciale dintre SUA și China a contribuit la îmbunătățirea perspectivei prețurilor”, se arată într-o notă a J.P.Morgan adresată clienților.

Pentru susținerea prețurilor, OPEC a atras alianți precum Rusia pentru reducerea livrărilor de petrol cu circa 1,2 milioane de barili pe zi în acest an.

Firma de consultanță FGE a arătat că aceste reduceri înseamnă că ”stucurile excedentare vor dispărea”, adăugând că prețurile ar putea crește la cel puțin 75 de dolari pe baril în cazul petrolului Brent.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret