Compania israeliană Econergy, dezvoltatorul celui mai mare parc fotovoltaic din România, cumpără un nou proiect

Compania israeliană Econergy, dezvoltatorul celui mai mare parc fotovoltaic din România, cumpără un nou proiect
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 feb 2022

Compania israeliană Econergy Renewable Energy, dezvoltatorul celui mai mare parc fotovoltaic din România, și-a asigurat o finanțare de peste 200 milioane de euro pentru proiecte de energie regenerabilă în România și Polonia și a semnat o nouă achiziție pe piața românească, în județul Constanța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Econergy construiește la Rătești, județul Argeș, cel mai mare parc solar din țară, cu o capacitate de 153 MW, proiect cumpărat vara trecută de la Portland Trust în parteneriat cu firma compatrioată Nofar Energy. Investiția totală în proiect este estimată la aproximativ 98 milioane de euro.

Ulterior, în toamnă, Econergy a preluat un alt proiect fotovoltaic important, situat în Părău, județul Brașov, cu o capacitate de aproape 90 MW.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Acum, compania a achiziționat un proiect pentru construcția unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 60 MW, în localitatea Ovidiu, județul Constanța.

Tot acum, compania israeliană a semnat două acorduri de finanțare pentru piețele din România și Polonia, unde vizează construcția de proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate totală de peste 2 GW, cele mai multe în România.

Phoenix Insurance, cea mai mare companie de asigurări din Israel, va acorda Econergy 150 de milioane de euro pentru finanțarea mai multor proiecte în cele două țări, a căror construcție este estimată să înceapă în cursul anului.

Totodată, Econergy a semnat un acord de aproximativ 50 milioane de euro cu managerul francez de active RGreen, sub formă de capital și împrumut, pentru construcția proiectului de la Părău.

“Atât România, cât și Polonia reprezintă piețe-țintă cheie pentru Econergy, iar aceste asocieri în participație vor sprijini livrarea eficientă și la timp a proiectelor noastre în aceste țări”, potrivit companiei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Alexandru Băloi, Director Divizia de Soluții pentru Antreprenori, Vodafone România: Pentru o afacere mică, primii pași în digitalizare înseamnă prezența în mediul online. E foarte important să poată să te găsească clienții CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Alexandru Băloi, Director Divizia de Soluții pentru Antreprenori, Vodafone România: Pentru o afacere mică, primii pași în digitalizare înseamnă prezența în mediul online. E foarte important să poată să te găsească clienții

Construcția parcului solar de la Părău este așteptată să înceapă trimestrul următor, proiectul urmând să fie conectat la rețeaua națională în prima parte a anului viitor.

În total, Ecoenergy are proiecte în dezvoltare de peste 1,5 GW în România, compania estimând că va începe construcția efectivă pentru aproximativ 400 MW în cursul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
econergy
parc fotovoltaic ovidiu
achizitie
parc solar
constanta
proiecte energie solara
finantare