Companiile petroliere se prăbușesc pe bursele europene

Companiile petroliere se prăbușesc pe bursele europene
scris 9 mar 2020

Acțiunile europene scad cu peste 6% în prima parte a tranzacțiilor de luni, în contextul în care prăbușirea cotațiilor petrolului se adaugă temerilor legate de impactul economic al epidemiei de coronavirus.

Indicele paneeuropean Stoxx 600 este în coborâre cu 6,5%. 

Companiile din domeniul petrolier conduc declinul, lovite puternic de scăderea abruptă a cotațiilor țițeiului,

Stoxx 600 Oil & Gas, care surprinde evoluția companiilor din domeniul petrolului și gazelor, scade cu 14%, pe fondul celei mai mari căderi zilnice a cotației petrolului Brent din 1991 încoace. 

OMV confirmă negocierile pentru achiziția unei participații de 4,7 miliarde de dolari la Borealis CITEȘTE ȘI OMV confirmă negocierile pentru achiziția unei participații de 4,7 miliarde de dolari la Borealis

BP scade cu 18% la Londra, Tullow Oil, cu 40%, Royal Duch Shell pierde 20% la Amasterdam, iar Total coboară, pe bursa de la Paris, cu circa 12%.

La Viena, OMV pierde 10,5%, în timp ce, la București, OMV Petrom a înregistrat un declin de aproape 25%.

Înțelegerea OPEC+ privind o nouă reducere a producției zilnice de petrol a eșuat, în contextul în care Rusia a refuzat noi tăieri, iar Arabia Saudită, cel mai important membru al cartelului, a anunțat că va livra cu discount mărit cantități importante de țiței.

O nouă reducere a producției zilnice din partea OPEC și a aliaților săi părea, joi, inevitabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
burse
stoxx 600
coronavirus
petrol
companii petrol
total
shell
omv