Complexul Energetic Hunedoara va concedia 920 de persoane începând cu 1 noiembrie

Complexul Energetic Hunedoara va concedia 920 de persoane începând cu 1 noiembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2018

Complexul Energetic Hunedoara, unul din cei mai mari producători de energie din țară, va concedia 920 de persoane, în două etape, începând cu 1 noiembrie, de la minele Lonea și Lupeni, ce urmează să fie închise, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat în dezbatere de Ministrul Energiei, acționarul majoritar al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Planul de disponibilizare prevede a fi disponibilizate prin concediere colectivă în trimestrul  IV anul 2018, un număr de 920 persoane în două etape. Astfel, la data de 1 noiembrie 2018 un număr de 70 persoane, iar la data de 31 decembrie 2018 un număr de 850 persoane. Planul de disponibilizare a fost supus aprobării conducerii executive și neexecutive a societății precum și acționariatului societății”, se precizează în document.

Termenul estimat al concedierii colective este luna decembrie, scrie News.ro.

”Prin proiectul de act normativ se propune aprobarea sumei de 258.000 lei din bugetul asigurărilor pentru somaj pe anul 2018 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare persoanelor disponibilizate de Societatea de Complexul Energetic Hunedoara S.A., în sensul prevederilor art. 2 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare”, arată documentul citat.

Companiile din România plătesc taxe pentru carburanți cu 4% mai mari decât media la nivel mondial CITEȘTE ȘI Companiile din România plătesc taxe pentru carburanți cu 4% mai mari decât media la nivel mondial

Pentru acest an, potrivit planului de închidere, societatea își reduce activitatea și este pusă în situația desființării locurilor de muncă aferente, prin concedieri colective cu măsuri de protecție socială.

”Această măsură a fost luată pentru a putea asigura desfășurarea în condiții normale a procesului de închidere a unităților miniere necompetitive, a securității și sănătății în muncă a salariaților, precum și asigurarea măsurilor de protecție socială a persoanelor disponibilizate”, mai arată nota de fundamentare.

CE Hunedoara estimează pierderi de 291,02 milioane lei în acest an, cu 62% mai mici față de cele raportate anul trecut, la venituri totale de 453,39 milioane lei, potrivit proiecției de buget pentru acest an.

Cheltuielile totale bugetate pentru acest an sunt în sumă de 744,41 milioane lei.

Complexul Energetic Hunedoara și-a planificat investiții de 108,05 milioane lei în acest  an.

Compania estimează pentru sfârșitul anului plăți restante de 833,32 milioane lei și creanțe restante de 145 milioane lei.

Cu sediul la Petroșani, în județul Hunedoara, CE Hunedoara deține o cotă de piață de aproximativ 5% din producția de energie electrică din România și are circa 4.400 de angajați. Compania eeste cel mai mare producător de energie electrică din partea de nord-vest a țării.

CE Hunedoara a fost constituită în 2012 cu activele deținute anterior de către alte întreprinderi deținute de stat, aflate în situație de insolvență și lichidate (Electrocentrale Paroșeni și Electrocentrale Deva, precum și, într-o fază ulterioară, Compania Națională a Huilei SA. Petroșani). Aceasta a înregistrat pierderi începând cu anul 2013, iar în ianuarie 2016 a intrat în procedura oficială de insolvență în temeiul legislației române. Între timp, procedura de insolvență a fost suspendată până la soluționarea unei căi de atac formulate de către sindicate în fața unei instanțe regionale din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic hunedoara
concedieri