Complexul Energetic Oltenia a oprit activitatea termocentralei Ișalnița din cauza lipsei cărbunelui

Complexul Energetic Oltenia a oprit activitatea termocentralei Ișalnița din cauza lipsei cărbunelui
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2022

Activitatea Carierei Miniere Roșia este oprită de peste o săptămână ca urmare a suspendării Acordului de Mediu, iar lipsa cărbunelui se simte în activitatea termocentralelor, fiind închisă activitatea termocentralei Ișalnița.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia a fost luată de Tribunalul București la solicitarea unei organizații non-guvernamentale. Aceștia au solicitat suspendarea și chiar anularea Acordului de Mediu pentru anumite încălcări ale legislației, arată Gazeta de Sud.

SURPRIZĂ Doru Lionăchescu se asociază din nou cu Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, fondatorii One United Properties. Lansează împreună o companie de investiții CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Doru Lionăchescu se asociază din nou cu Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, fondatorii One United Properties. Lansează împreună o companie de investiții

Tribunalul București a acceptat cererea de suspendare și a emis o hotărâre executorie. Prin urmare, aceasta a fost pusă în aplicare joia trecută și subunitatea minieră și-a încetat activitatea. Este vorba de o lipsă de câteva mii de tone de cărbune din depozitele subunității mniniere. S-a lucrat la livrarea cantităților existente, după care personalul a trecut la execuția unor lucrări de reparații și de mentenanță.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunțat că a formulat recurs la decizia Tribunalului Gorj și așteaptă ca magistrații să anuleze prima decizie. Cariera Minieră Roșia are 1.200 de salariați și este cea mai mare din România. Produce cărbune în principal pentru Sucursala Electrocentrale de la Rovinari și nu numai. Problema este că grupurile energetice de la Rovinari produs două treimi din energia electrică de la Complexul Energetic Oltenia. Prin urmare, întreaga activitate gravitează în jurul Termocentralei de la Rovinari.

Acum Complexul Energetic Oltenia a ajuns să funcționeze cu numai 5 grupuri energetice, după ce în urmă cu două săptămâni avea pornite 7 blocuri energetice. De la o producție medie de 1.700 de MWh s-a ajuns la livrări de 1.000 de MWh. Sunt pornite 3 grupuri energetice la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari și câte unul la Turceni și Craiova 2. La Termocentrala Rovinari sunt pornite grupurile energetice numerele 3, 4 și 6. La Termocentrala Turceni este pornit grupul energetic 7, iar la Sucursala Craiova 2 blocul energetic numărul 1. La Termocentrala Ișalnița a fost oprit grupul energetic numărul 7.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia
ișalnița
carbune