Concernul sud-coreean Doosan trimite alte 2 milioane euro pe platforma IMGB, cu o pierdere ridicată

Concernul sud-coreean Doosan trimite alte 2 milioane euro pe platforma IMGB, cu o pierdere ridicată
scris 24 aug 2018

Concernul industrial sud-coreean Doosan, care controlează producătorul de echipamente și componente grele pentru industria extractivă, navală, siderurgică și energetică, inclusiv nucleară, Doosan IMGB de pe platforma omonimă din București, a semnat o nouă majorare a capitalului social al subsidiarei sale românești, cu echivalentul a peste 2,1 milioane euro, la 622 milioane lei.

Sud-coreenii au semnat în timp mai multe astfel de operațiuni, una substanțială, cu un aport de peste 27 milioane euro, fiind efectuată în urmă cu un an.

În ultimii ani, Doosan IMGB a reușit să-și reducă progresiv pierderile, de la peste 49 milioane lei în 2013 la sub 8 milioane lei în 2016 (cu un provizion de 4,4 milioane lei), dar anul trecut a revenit la o pierdere de 30,9 milioane lei (cu un provizion de 4,6 milioane lei).

Dacă în ultimii ani cifra de afaceri s-a menținut constant peste nivelul de 300 milioane lei, ajungând la 302,7 milioane lei în 2016, în ușoară scădere față de anul anterior, în 2017 a totalizat doar 208,4 milioane lei.

Relativ constant este efectivul de angajați, la peste 400, numărul mediu al acestora fiind de 433 în 2017.

Decizia în cazul omului de afaceri Nelu Iordache, în dosarul deturnării fondurilor pentru autostrada Nădlac-Arad, amânată din nou de către magistrați CITEȘTE ȘI Decizia în cazul omului de afaceri Nelu Iordache, în dosarul deturnării fondurilor pentru autostrada Nădlac-Arad, amânată din nou de către magistrați

În 2008, pierderile Doosan IMGB se ridicau la aproape 110 milioane lei. Înainte de 1989, pe platforma IMGB munceau peste 13.000 de salariați.

Gigantul coreean Doosan a preluat IMGB în 2006 de la compania norvegiană Kvaerner, cu 26 milioane dolari. Norvegienii cumpăraseră fosta glorie a industriei locale din perioada comunistă în 1998, contra a circa 10 milioane de dolari, din care doar jumătate de milion a reprezentat prețul propriu-zis de achiziție, iar restul – suma necesară achitării datoriilor producătorului de mașini grele.

Doosan IMGB se află în topul celor mai mari consumatori de energie electrică din economia românească și beneficiază, din această cauză, de schema de ajutor de stat constând în reducerea cotei obligatorii de achiziții de certificate verzi destinate subvenționării producției de energie regenerabilă, alături de companii precum Alro Slatina, ArcelorMitall Steel Galați, Lafarge sau Azomureș.

Twitter ar putea pierde o cincime din capitalizarea de piață dacă Trump nu ar mai posta mesaje CITEȘTE ȘI Twitter ar putea pierde o cincime din capitalizarea de piață dacă Trump nu ar mai posta mesaje

Doosan IMGB produce echipamente și componente grele pentru industria extractivă, navală, siderurgică și energetică, inclusiv nucleară, cea mai mare parte a producției mergând la export.

Grupul-mamă coreean Doosan a terminat anul trecut cu un profit net echivalent a 358 milioane euro, la vânzări totale de 137,1 miliarde euro.

Fondat în 1896, grupul Doosan are aproape 39.000 de angajați în 38 de țări.

Doosan a decis recent să se extindă pe piața din Ungaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
imgb
platforma imgb
doosan
doosan group
doosan imgb
industrie grea
masini grele
intreprinderea de masini grele bucuresti
industria energetica
industria siderurgica