Proprietarul Doosan IMGB se extinde în Ungaria

Proprietarul Doosan IMGB se extinde în Ungaria
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 iul 2018

Conglomeratul sud-coreean Doosan, prezent în România prin producătorul din industria metalurgiei Doosan IMGB, se extinde pe piața din Ungaria, unde va construi o fabrică de folie din cupru pentru baterii de tracțiune, o componentă importantă în producția de vehiculele electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fabrica va fi amplasată în incinta parcului industrial Tatabanya, situat la 60 de kilometri de Budapesta. Construcția este programată să înceapă în luna decembrie.

După finalizare, în octombrie 2019, fabrica va avea o capacitate de producție de 50.000 de tone de folie de cupru pentru baterii pe an, cantitate suficientă pentru circa 2,2 milioane de baterii pentru vehicule electrice.

Bulgaria, Grecia și Serbia au semnat crearea unui culoar rutier pe care vor testa mașini fără șofer CITEȘTE ȘI Bulgaria, Grecia și Serbia au semnat crearea unui culoar rutier pe care vor testa mașini fără șofer

În urma investiției, Doosan va deveni singurul furnizor de folie din cupru pentru baterii de tracțiune în Europa, potrivit agenției de presă sud-coreene Yonhap News, care citează oficialii companiei.

Fondat în 1896, grupul Doosan are aproape 39.000 de angajați în 38 de țări.

În România, sud-coreenii dețin producătorul de echipamente și componente grele pentru industria extractivă, navală, siderurgică și energetică Doosan IMGB, preluat în 2006 de la compania norvegiană Kvaerner.

Vara trecută, Doosan a majorat cu aproape 126 milioane de lei (30%) capitalul social al subsidiarei românești, până la aproximativ 550 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
doosan
ungaria
investitie
folie cupru baterii vehicule electrice
fabrica