Conferința News.ro - Vicepreședinte ANRE: Există un interes sporit pentru proiecte hibrid, care combină tehnologia eoliană, cea fotovoltaică și stocarea

Conferința News.ro - Vicepreședinte ANRE: Există un interes sporit pentru proiecte hibrid, care combină tehnologia eoliană, cea fotovoltaică și stocarea
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2022

Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, ANRE Nagy-Bege Zoltan, afirmă că investitorii din domeniul energiilor regenerabile apreciază demersul autorităților române prin care se vor investi 1,4 miliarde de euro pentru finanțarea capacităților de transport și distribuție a energiei produse astfel. Acesta subliniază că există „un interes sporit” pentru proiecte hibrid, care combină tehnologia eoliană, cea fotovoltaică și stocarea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
„Este de salutat inițiativa Ministerului Energiei (privind OUG legată de utliliza banilor din fondul de modernizare – n.r.) Se vor finanța și noi capacități de producție, dar din punctul meu de vedere este mult mai important că s-a luat decizia de a acorda finanțare de 1,4 miliarde de euro pentru dezvoltarea capacităților de transport și distribuție. Din discuțiile pe care le-am avut cu mari investitori din domeniul regenerabilelor, reiese că este un ajutor mult mai consistent pentru marii investitori din regenerabile ca aceste rețele să fie pregătite pentru a racorda aceste noi capacități decât un grant acordat direct unui investitor”, a afirmat oficialul ANRE, în cadrul conferinței News.ro Energy road - Energie la tine acasă, ediția a V-a.
Nagy-Bege Zoltan a subliniat că decizia de a finanța întărirea rețelelor de transport și distribuție este „de apreciat”.
 
Potrivit acestuia există „un interes sporit” pentru proiecte hibrid, care combină tehnologia eoliană, cea fotovoltaică și stocarea, el susține că „probabil va fi nevoie de o ajustare a legislației secundare, mai ales în privința racordării”, pentru ca aceste proiecte hibrid să fie sprijinite. 
„Dacă avem o legislație care încurajează stocarea sau proiectele hibrid interes există și investitorii solicită mai mult o legislație prietenoasă și sunt dispuși să investească în asemenea proiecte. Sunt deja exemple din alte țări care arată că funcționează foarte bine, România se pretează la asemenea proiecte”, a adăugat oficialul ANRE.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
anre
nagy-bege zoltan
energie