CONFIRMARE Gigantul TotalEnergies își consolidează prezența în domeniul energiei solare din Europa de Est prin achiziționarea a cinci proiecte fotovoltaice în România. Ținta - Top 5 producători globali

CONFIRMARE Gigantul TotalEnergies își consolidează prezența în domeniul energiei solare din Europa de Est prin achiziționarea a cinci proiecte fotovoltaice în România. Ținta - Top 5 producători globali
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2023

Grupul petrolier francez TotalEnergies a achiziționat un portofoliu format din cinci proiecte solare, localizate în zona de nord-vest a României, de la compania germană PNE. Cu o capacitate totală de peste 200 MW, aceste proiecte vor contribui la furnizarea de energie regenerabilă pentru a acoperi nevoile țării la nivel local.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a anunțat la finele anului trecut că gigantul francez TotalEnergies se pregătește să relocheze către România zeci de posturi din departamentele IT ale filialelor sale din Franța și Belgia, pe fondul costurilor cu salariile mai scăzute, plan ce a generat însă revolta CGT, al doilea cel mai mare sindicat din Franța.

TotalEnergies, cu venituri anuale de peste 184 miliarde euro, rival al Exxon Mobil și Shell, are un total de circa 105.000 angajați în peste 130 țări, în special în Franța, SUA, Polonia, Mexic, Germania, Belgia și China.

Profit.ro a mai anunțat că divizia românească a TotalEnergies are în pregătire două proiecte de construire de parcuri fotovoltaice, care vor asigura o parte din consumul de energie electrică al producătorului auto român Automobile Dacia din grupul Renault, de la uzina de la Mioveni și de la Centrul Tehnic de la Titu, și pentru care are în vedere atragerea de finanțare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Punerea în funcțiune a celor cinci parcuri solare preluate acum va permite TotalEnergies, începând cu anul 2025, să furnizeze clienților B2B din România energie electrică verde produsă local, prin acorduri de achiziție de energie (PPA). 

Mircea Abrudean, numit secretar general al Guvernului. Decizia, publicată în Monitorul Oficial CITEȘTE ȘI Mircea Abrudean, numit secretar general al Guvernului. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

Pentru a păstra utilitatea agricolă a terenurilor, TotalEnergies va organiza pe cele 200 de hectare de teren, unde se află panourile solare, pășuni agricole care să susțină activitatea crescătorilor de ovine din nord-vestul României, în apropiere de granița cu Ungaria.

La finalul anului 2022, capacitatea brută de producție de energie regenerabilă a TotalEnergies a ajuns la aproape 17 GW. TotalEnergies va continua să extindă această activitate pentru a atinge o capacitate brută de producție și stocare de 35 GW din surse regenerabile, și apoi 100 GW până în 2030, cu obiectivul de se poziționa în top 5 producători globali de energie electrică obținută din energie eoliană și solară.

Fosta Agromec Râmnicu-Vâlcea, în prezent Aldani Master Capital, a subscris acțiuni Hidroelectrica CITEȘTE ȘI Fosta Agromec Râmnicu-Vâlcea, în prezent Aldani Master Capital, a subscris acțiuni Hidroelectrica

Începând din 1998, când și-a început activitatea în România în domeniul lubrifianților, TotalEnergies este prezentă pe piața românească prin 4 companii - Hutchinson, TotalEnergies Marketing Romania, AS24 Romania și TotalEnergies Global Services Bucharest – și are sedii în București și în județul Brașov, cu peste 1.400 de angajați.

În România, TotalEnergies Marketing (fosta Total Romania) a fost înființată în 2005, ca un parteneriat economic între companiile Total (Franța) și Lustic (România).

În prezent, compania are sediul în București și deține o fabrică la Cristian, Brasov, un depozit de bitum în Ozun, Covasna, și acoperă domenii producție de lubrifianți și unsori, distribuție și vânzare de lubrifianți și fluide speciale, depozitare, distribuție și vânzare de bitum.

viewscnt
Afla mai multe despre
totalenergies
fotovoltaice