FOTO Divizia locală a gigantului francez Total pregătește parcuri solare de peste 34 MW pentru consumul Automobile Dacia, cu bani din PNRR

FOTO Divizia locală a gigantului francez Total pregătește parcuri solare de peste 34 MW pentru consumul Automobile Dacia, cu bani din PNRR
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 19 oct 2022

Divizia românească a gigantului francez TotalEnergies are în pregătire două proiecte de construire de parcuri fotovoltaice, care vor asigura o parte din consumul de energie electrică al producătorului auto român Automobile Dacia din grupul Renault, de la uzina de la Mioveni și de la Centrul Tehnic de la Titu, și pentru care are în vedere atragerea de finanțare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, ucb
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectele i-au fost prezentate recent premierului Nicolae Ciucă de către președintele Consiliului de Administrație al Renault, Jean Dominique Senard, și de CEO-ul mărcii Dacia, Denis Le Vot, cu ocazia recentei lor vizite în România.

Peste 200.000 de români vor primi vouchere pentru electrocasnice și locuințe CITEȘTE ȘI Peste 200.000 de români vor primi vouchere pentru electrocasnice și locuințe

Parcurile vor fi dezvoltate de către TotalEnergies Marketing Romania, parte a grupului francez Total, care deține și operează fabrica de lubrifianți, bitum și fluide speciale de la Cristian din județul Brașov.

Beneficiarul va fi Automobile Dacia, unul dintre cei mai mari consumatori industriali de energie și gaze din România.

Parcul solar avut în vedere pentru platforma industrială de la Mioveni este gândit să aibă o putere instalată de 30,35 MW.

FOTO Corespondență de la Paris - Renault a prezentat conceptul 4Ever Trophy, care anunță înlocuitorul electric al lui Captur. \ CITEȘTE ȘI FOTO Corespondență de la Paris - Renault a prezentat conceptul 4Ever Trophy, care anunță înlocuitorul electric al lui Captur. "Miturile nu mor niciodată"

″(…) se propune montarea unui parc fotovoltaic amplasat parțial pe acoperișurile de tip terase necirculabile ale unor clădiri existente cu destinația de hale industriale de producție, parțial pe unele locații destinate parcării din incintă. Centrala electrică fotovoltaică Dacia Pitești, având in vedere suprafața disponibilă, precum și restricțiile tehnice necesar a fi luate în considerare, ca și și tipodimensiunile de panouri disponibile pe piață, în urma modelării s-a obținut un număr posibil a fi instalat de 40.564 panouri generatoare (module fotovoltaice) la sol (parcări) și 26.194 panouri generatoare pe clădiri. Ținând cont de puterea orientativă cerută (…), de aproximativ 30 MW, rezultă necesitatea utilizării unor panouri fotovoltaice monocristaline cu puterea unitară instalată de 455 Wp, corespunzătoare unei puteri instalate totale (…) de 30,35 MWp″, se arată într-un document oficial analizat de Profit.ro.

Parcul, ce urmează să ocupe o suprafață de circa 33 de hectare (cumulat, la sol și pe clădiri), va asigura o parte din consumul propriu al Dacia de la Mioveni, surplusul de producție urmând a fi debitat în rețeaua zonală de distribuție a energiei. Astfel, centrala solară Dacia va fi una dispecerizabilă, urmând să respecte comenzile dispeceratelor de distribuție și transport și reglementările specifice în domeniu.

VIDEO&FOTO Incendiu la un autoturism, în Pasajul Unirii din Capitală. Circulația rutieră este oprită în pasaj CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Incendiu la un autoturism, în Pasajul Unirii din Capitală. Circulația rutieră este oprită în pasaj

″Automobile Dacia a realizat o scrisoare de angajament cu TotalEnergies Marketing Romania SA, pentru dezvoltarea, finanțarea și instalarea, construcția și exploatarea centralei electrice fotovoltaice pe amplasamentul propus″, precizează sursa citată.

Valoarea totală a investiției este estimată la 148,7 milioane lei plus TVA (circa 177 milioane lei în total), potrivit documentului. Durata de implementare este prognozată la 16-24 de luni, din care 4-5 luni durată efectivă de execuție.

ANPC interzice vânzarea alimentelor cu etichetă-semafor de la 1 noiembrie. Decizia a generat scandal CITEȘTE ȘI ANPC interzice vânzarea alimentelor cu etichetă-semafor de la 1 noiembrie. Decizia a generat scandal

″Prin investiția propusă, realizarea unei centrale electrice fotovoltaice, se va atinge obiectivul principal al programului asumat de România în cadrul PNRR – Componenta C6. Energie, măsura de investiții I1. Noi capacități pentru producția de energie electrică din surse regenerabile: <Producție majorată a energiei din surse regenerabile eoliene și solare prin instalarea de noi capacități de producere a energiei din surse regenerabile cu sau fără instalații de stocare integrate>″, se menționează în document.

Celălalt proiect al TotalEnergies Marketing Romania SA în beneficiul celor de la Dacia, propus de asemenea pentru finanțare prin PNRR; constă în construirea unei centrale fotovoltaice de 3,85 MW la Titu în județul Dâmbovița, pentru asigurarea consumului Centrului Tehnic al Dacia din oraș.

viewscnt
Afla mai multe despre
parc fotovoltaic dacia
consum energie dacia
productie energie regenerabila
pnrr energie regenerabila
energie mari consumatori industriali