Consiliul Concurenței avizează operațiunea prin care OMV Petrom externalizează operațiuni și servicii

Consiliul Concurenței avizează operațiunea prin care OMV Petrom externalizează operațiuni și servicii
scris 8 dec 2020

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacțiile prin care OMV Petrom SA externalizează unele operațiuni și servicii generale de suprafață conexe activităților de extracție și producție a țițeiului și gazelor naturale, împreună cu activele și angajații deservenți, către consorțiul Dietscon O&M S.R.L. (lider), Dietsmann S.R.L., Dietsmann Safety and Environment Services S.R.L. și Confind S.R.L. (consorțiul Dietscon) și către asocierea Bonatti SpA, Sucursala București (lider) și Bonatti RO PARMA S.R.L.

Astfel, atât consorțiul Dietscon, cât și asocierea Bonatti urmează să semneze cu OMV Petrom câte un acord-cadru pentru furnizarea de servicii de suprafață și transport, servicii de operare și mentenanță minoră, servicii de pompieri și salvare, servicii de operare în teren, servicii de operare în facilități, servicii de operare în facilități de tratare.

ANALIZĂ Piața de publicitate și-a revenit mai rapid după căderea severă din T2 cauzată de pandemie. Mediul digital din România va atrage 25% din bugetele de media până la sfârșitul anului 2023 CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Piața de publicitate și-a revenit mai rapid după căderea severă din T2 cauzată de pandemie. Mediul digital din România va atrage 25% din bugetele de media până la sfârșitul anului 2023

În urma derulării unei proceduri de achiziție, consorțiul Dietscon a fost desemnat ofertantul cel mai bine clasat pentru loturile D (zona de producție Moldova) și E (zona de producție Crișana), iar asocierea Bonatti va gestiona serviciile pentru lotul C (zona de producție Muntenia).

Procedura presupune vânzarea unor bunuri mobile, închirierea unor bunuri imobile, precum și transferul unor salariați către consorțiul Dietscon, respectiv către asocierea Bonatti, la sfârșitul duratei acordului-cadru, unele active urmând a fi returnate către OMV Petrom.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
omv petrom