Consumul global de energie va crește până în 2050, devansând progresele pe partea de eficiență

 Consumul global de energie va crește până în 2050, devansând progresele pe partea de eficiență
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2023

Consumul global de energie este posibil să crească până în 2050 și să devanseze progresele realizate pe partea de eficiență energetică, a informat Administrația Americană pentru Informații în Domeniul Energiei (EIA), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Electrica Furnizare, Tinmar Energy, Black Sea Oil & Gas, Delgaz Grid, Artenie, Secrieru & Partners (AS Partners), Romgaz, OMV Petrom, Premier Energy, Nova Power and Gas, Transgaz

Detalii aici

Potrivit EIA, creșterea populației mondiale, majorarea capacităților manufacturiere și standardele mai bune de viață vor contribui la majorarea consumului de energie. De asemenea, emisiile globale de CO2 din energie vor crește până în 2050 în conformitate cu majoritatea scenariilor prezentate de EIA, scrie Agerpres.

China economisește miliarde de dolari importând cantități record de petrol din Rusia, Iran și Venezuela CITEȘTE ȘI China economisește miliarde de dolari importând cantități record de petrol din Rusia, Iran și Venezuela

Resursele energetice care nu au la bază combustibili fosili, precum energia nucleară și regenerabilele, vor produce mai multă energie până în 2050 dar cel mai probabil această creștere nu va fi suficientă pentru a reduce emisiile globale de CO2 care au legătură cu energia conform actualelor legi și reglementări, susține EIA.

Conform estimărilor EIA, capacitățile globale de producție a energiei electrice ar urma să înregistreze o creștere cuprinsă între 50% și 100% până în 2050, iar producția de electricitate cu 30% până la 76%.

De asemenea, producția de electricitate din surse regenerabile și centrale nucleare ar urma să reprezinte până la două treimi din producția globală de electricitate în 2050, susține EIA.

Administratorul EIA, Joseph DeCarolis, a precizat că energia fotovoltaică și cea eoliană vor înregistra cele mai mari creșteri când vine vorba de producția de electricitate. În schimb, cărbunele și gazele naturale ar urma să fie responsabile pentru 27%, respectiv 38% din capacitățile de producție de electricitate în anul 2050, la jumătate față de situația din 2022.

De asemenea, vânzările de vehicule electrice ar urma să ajungă la două miliarde de unități în 2050, iar vârful în ceea ce privește vânzările de automobile cu motoare pe ardere internă ar urma să fie atins undeva între 2027 și 2033, a adăugat Joseph DeCarolis.

Orientul Mijlociu și America de Nord sunt așteptate să își majoreze producția și exporturile de gaze naturale, ca răspuns la creșterea cererii mondiale, în timp ce Europa Occidentală și Asia vor rămâne importatoare de gaze naturale. Cererea de energie venită din China, India, Asia de Sud-Est și Africa va stimula producția de petrol și gaze naturale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
consum