Cotațiile petrolului cresc după mai multe vești bune, inclusiv un raport care indică o majorare a cererii

Cotațiile petrolului cresc după mai multe vești bune, inclusiv un raport care indică o majorare a cererii
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 sep 2017

Cotațiile petrolului cresc miercuri, după ce stocurile de petrol din SUA au crescut mai puțin decât era anticipat, iar Agenția Internațională pentru Energie (AIE) a anunțat că surplusul din piață începe să scadă, în urma cererii mai mari și acordului OPEC de reducere a producției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Pariurile recente ale investitorilor arată că piața așteaptă o creștere a prețurilor, deși una modestă. Creșterea cererii continuă să depășească așteptările, în special în europa și SUA”, afirmă Agenția Internațională pentru Energie, într-un raport.

 AIE a majorat estimarea privind avansul cererii de petrol în acest an, de la 1,5 de milioane de barili pe zi la 1,6 milioane de barili pe zi.

Potrivit datelor publicate de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA), stocurile de petrol din SUA au crescut săptămâna trecută cu 5,9 milioane de barili, avans sub cel așteptat de analiștilor intervievați de S&P Global Platts, care  estimau o creștere de 10,1 milioane de barili. Totodată, datele estimative publicate marți de Institutul American al Petrolului indicau un avans de 6,2 milioane de barili.

EXCLUSIV KDF Energy trebuie să achite în insolvență peste 16 milioane euro. Cel mai mare creditor este chiar proprietarul, discretul om de afaceri George Brăiloiu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV KDF Energy trebuie să achite în insolvență peste 16 milioane euro. Cel mai mare creditor este chiar proprietarul, discretul om de afaceri George Brăiloiu

Mai mult, stocurile de benzină din SUA au scăzut, săptămâna trecută, cu 8,4 milioane de barili, iar cele de distilate cu 3,2 milioane de barili.

EIA a revizuit în scădere estimările privind producția de petrol a SUA în 2017 și 2018 pentru a reflecta efectele uraganului Harvey.

O altă veste bună care se reflectă în majorarea cotațiilor petrolului este aceea că, potrivit unor surse citate de Bloomberg, cartelul statelor exportatoare de petrol (OPEC) și alte state mari producătoare discută prelungirea acordului de plafonare a producției de țiței, care expiră în luna martie a anului viitor, cu mai mult de trei luni.

Petrolul Brent este în creștere cu peste 1%, la 54,9 dolari pe baril, în timp ce West Texas Intermediate (WTI), referința americană, avansează cu 1,66,  tranzacționându-se la 50 de dolari pe baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
ie
eia
stocuri
titei
cerere
productie
opec