Vast Resources: Asocierea la licența minieră de la Băița Plai va fi finalizată în această lună. Britanicii s-au împrumutat 1,7 mil. dolari pentru plata licenței

Vast Resources: Asocierea la licența minieră de la Băița Plai va fi finalizată în această lună. Britanicii s-au împrumutat 1,7 mil. dolari pentru plata licenței
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 sep 2017

Britanicii de la Vast Resources și compania cu capital de stat Băița SA au ajuns la un acord în privința termenilor contractului de asociere la licența de exploatare a perimetrului de la Băița Plai, din județul Bihor, procesul de asociere urmând a fi finalizat în această lună.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parte a procesului, compania britanică trebuie să plătească Băița SA, titularul licenței miniere de la Băița Plai, 1,6 milioane de dolari, bani pe care i-a împrumutat de la fondul african de investiții Sub-Sahara Goldia Investments (Sub-Sahara).

“Acest împrumut de 1,68 milioane de dolari (inclusiv comisioanele) a fost adăugat facilității de creditare existente, în sumă de 4 milioane de dolari, anunțate pe 30 ianuarie 2017 și a fost obținut în aceleași condiții”, arată Vast Resources.

Guvernul vrea să redeschidă un depozit de cărbune fără autorizație de mediu al CE Oltenia, pentru siguranța alimentării cu energie la iarnă CITEȘTE ȘI Guvernul vrea să redeschidă un depozit de cărbune fără autorizație de mediu al CE Oltenia, pentru siguranța alimentării cu energie la iarnă

Compania britanică a anunțat, la finele lunii trecute, că subsidiara sa din România, African Consolidated Resources, a fost selectată de Băița SA în vederea obținerii dreptului de exploatare a perimetrului de la Băița Plai, producția la mina polimetalică fiind așteptată să înceapă până la finele anului.

Vast Resources a garantat noul împrumut cu participația de 49,9% achiziționată în luna martie la subsidiara Sinarom Mining Group SRL, prin care operează mina polimetalică Mănăila, din județul Suceava.

“Dreptul formal de exploatare a perimetrului Băița Plai va intra în vigoare după ce asocierea la licența minieră va primi acceptul ministerului Economiei și va fi aprobată de Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM). Conform legislației din România, procesul durează până la 60 de zile după aprobarea asocierii la licență”, potrivit companiei.

Fondul african Sub-Sahara Goldia pune la bătaie 10 milioane dolari pentru proiectele Vast Resources din România CITEȘTE ȘI Fondul african Sub-Sahara Goldia pune la bătaie 10 milioane dolari pentru proiectele Vast Resources din România

Între timp, negocierile dintre Sub-Sahara și “un investitor strategic” interesat să finanțeze operațiunile Vast Resources din România continuă, “în vederea stabilirii unei strategii de investiții reciproc acceptabile”, spun britanicii.

În iulie, Vast Resources a ajuns la un acord preliminar cu un investitor al cărui nume nu a fost făcut public, dar care are o “experiență semnificativă în România”, unde mai deține investiții, în vederea obținerii unei finanțări de până la 10 milioane de dolari, în schimbul unei participații de circa 29% la compania britanică.

O lună mai târziu, Sub-Sahara și-a exercitat dreptul de furniza o finanțare echivalentă, reprezentanții fondului african declarând că vor să se întâlnească cu investitorul din România pentru a decide asupra unei modalități de colaborare mutual benefică.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resources
baita
licenta de asociere
mina polimetalica