Cotațiile petrolului, creștere puternică în contextul în care SUA și Europa discută interzicerea importurilor din Rusia. Bursele scad

Cotațiile petrolului, creștere puternică în contextul în care SUA și Europa discută interzicerea importurilor din Rusia. Bursele scad

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 mar 2022

Cotațiile petrolului au crescut cu peste 10% luni dimineața în contextul în care SUA și Europa ar putea interzice importurile de țiței din Rusia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vom avea electricitate și gaze? Vom putea să le plătim? Conferința PROFIT NEWS TV "Maratonul energiei" vine cu răspunsurile

Conferința va fi organizată cu sprijinul Enel, Transgaz, E-Distribuție, FPPG și Tinmar Energy

DETALII AICI

Referința globală Brent a urcat până la 139,13 dolari dolari/baril, revenind ulterior la 130 de dolari/baril. Vineri, Brentul se tranzacționa la circa 118 dolari/baril. Maximul record, de 147,5 dolari, a fost atins în iulie 2008.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat că SUA și aliații săi europeni sunt implicați "în discuții active" legate de o eventuală interzicere a importurilor de petrol din Rusia. 

"Discutăm acum cu partenerii și aliații noștri europeni pentru a analiza în mod coordonat perspectiva interzicerii importulurilor de petrol rusesc, asigurându-ne în același timp că există în continuare o ofertă adecvată de petrol pe piața mondială", a declarat Blinken.

Londra anunță că deblochează 100 de milioane de dolari ca ajutor pentru Ucraina CITEȘTE ȘI Londra anunță că deblochează 100 de milioane de dolari ca ajutor pentru Ucraina

Petrolul rusesc reprezintă 3% din livrările către SUA de anul trecut. Europa este mult mai dependentă de petrolul din Rusia, care reprezintă circa 30% din total.

Potrivit surselor Bloomberg, SUA iau în considerare interzicerea exporturilor rusești chiar dacă statele europene nu adoptă o decizie similară, cel puțin pentru moment.

În ceea ce privește bursele, contractele futures pe indicii americani scad cu peste 1%. Contractele pe S&P 500 au o scădere de circa 1,35%. Contractele pe Dow scad cu 1%, iar cele pe Nassdaq cu circa 1,7%.

Bursa de la Shanghai a închis în scădere cu 1,97%. Indicele Hag Seng de la Hong Kong a pierdut 3,9%, iar Nikkei (Tokyo), 2,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
brent
petrol
rusia
ucraina