Criza de energie din Franța închide ușile magazinelor care au pornit aerul condiționat și stinge reclamele luminoase

Criza de energie din Franța închide ușile magazinelor care au pornit aerul condiționat și stinge reclamele luminoase
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2022

​Magazinele din Franța care au aer condiționat vor fi nevoite să-și țină ușile închise sau riscă să fie amendate pentru a combate risipa de energie, a declarat ministrul francez al Tranziției Ecologice, Agnes Pannier-Runacher, relatează The Guardian și France 24. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lăsarea ușilor deschise atunci când aerul condiționat funcționează duce la „un consum cu 20%mai mare și este absurd", a declarat ministrul, la postul de radio RMC, potrivit AFP. 

INFOGRAFICE România - cel mai ridicat preț zilnic spot al energiei din Europa. Preț orar record CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE România - cel mai ridicat preț zilnic spot al energiei din Europa. Preț orar record

Oficialul francez a spus că intenționează, de asemenea, să se limiteze și utilizarea panourilor publicitare luminoase acolo unde nu sunt necesare, existând și anumite excepții, arată Hotnews.

„În zilele următoare voi adopta două decrete: primul va generaliza interzicerea publicității luminoase, indiferent de mărimea localității, între orele 1:00 și 6:00 dimineața, exceptând aeroporturile și gările care funcționează și pe timpul nopții, iar al doilea va interzice magazinelor să aibă ușile deschise când funcționează instalația de aer condiționat sau cea de încălzire", a declarat oficialul francez într-un interviu pentru publicația Journal du Dimanche, citat de Reuters.

CONFIRMARE Fabrica de alumină Alum Tulcea, singura de profil din România, oprește producția din cauza scumpirii galopante a energiei și gazelor. Sute de angajați disponibilizați CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Fabrica de alumină Alum Tulcea, singura de profil din România, oprește producția din cauza scumpirii galopante a energiei și gazelor. Sute de angajați disponibilizați

Unele orașe din Franța, care, la fel ca alte părți ale Europei, au fost afectate de un val de căldură în ultima vreme, au aprobat, luna aceasta, regulamente care prevăd amenzi pentru magazinele care țin ușile deschise în momentul în care funcționează aerul condiționat.

Guvernul francez vrea să extindă această măsură la nivelul întregii țări, cu o amendă de până la 750 de euro, dar va încerca mai în primă instanță să educe comercianții să nu mai facă risipă de energie. 

Ministrul Energiei anunță că se duce în SUA: Dorim să mai construim două reactoare nucleare! CITEȘTE ȘI Ministrul Energiei anunță că se duce în SUA: Dorim să mai construim două reactoare nucleare!

Directorul lanțului de supermarketuri Leclerc a avertizat luni că cel mai mare retailer francez de produse alimentare ar putea reduce programul de funcționare, în cadrul unui pachet de măsuri de urgență destinat contracarării riscului întreruperilor în aprovizionarea cu electricitate din cauza războiului din Ucraina, transmite Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
criza