Damen Mangalia ar putea produce platforme pentru turbine eoliene plutitoare

Damen Mangalia ar putea produce platforme pentru turbine eoliene plutitoare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 sep 2022

Damen Mangalia ar putea produce platforme pentru turbine eoliene plutitoare de mari dimensiuni, potrivit operatorului șantierului, constructorul olandez de nave Damen Shipyards.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania olandeză a anunțat că dezvoltă o nouă clasă de nave pentru sectorul eolian offshore, anticipând creșterea cererii pentru vase capabile să manipuleze turbine plutitoare offshore (FOWT).

Lansarea fermelor eoliene plutitoare la scară largă va contribui în mod semnificativ la tranziția către energia curată, potrivit Damen, care precizează că unitatea de construcții offshore a șantierului din Mangalia “va juca, de asemenea, un rol în dezvoltarea pieței eoliene offshore plutitoare”.

Romgaz caută ″Cerber″ care să stea cu ochii pe cei care vor lucra la finalizarea noii centrale Iernut CITEȘTE ȘI Romgaz caută ″Cerber″ care să stea cu ochii pe cei care vor lucra la finalizarea noii centrale Iernut

“În special, aceasta este bine poziționată și echipată pentru a produce numărul mare de fundații plutitoare pe care vor fi montate turbinele”, arată compania.

Potrivit unor estimări din industrie citate de Damen, până în 2050 vor fi operaționale turbine eoliene plutitoare cu o capacitate totală de 200 GW, echivalentul a aproximativ 13.500 de unități.

“Având în vedere dimensiunea turbinelor și adâncimea apei în care vor fi amplasate, aceste FOWT vor necesita lanțuri și ancore de dimensiuni fără precedent (...). În timp ce tehnologiile de ancorare vor rămâne în mare parte aceleași, navele necesare pentru a le manipula vor trebui să fie mult mai mari decât navele actuale de manipulare a ancorelor. Și, având în vedere cererea preconizată pentru serviciile lor, acestea vor trebui, de asemenea, să fie extrem de eficiente”, mai arată compania olandeză.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
damen mangalia
damen shipyards mangalia
platforme turbine eoliene plutitoare