Danemarca a înlăturat ultimul obstacol în calea gazoductului Nord Stream 2

Danemarca a înlăturat ultimul obstacol în calea gazoductului Nord Stream 2
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2019

Agenția pentru Energie din Danemarca a aprobat miercuri amplasarea gazoductului Nord Stream 2 în apele teritoriale ale Danemarcei, înlăturând practic ultimul obstacol major care stătea în calea finalizării acestui proiect care a divizat Uniunea Europeană, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania care promovează gazoductul Nord Stream 2 a propus mai multe rute posibile pentru amplasarea gazoductului Nord Stream 2 prin apele teritoriale ale Danemarcei, în încercarea de a depăși obiecțiile ridicate de autoritățile de la Copenhaga față de acest proiect, scrie Agerpres.

Familia Gupta, care a cumpărat combinatul siderurgic Galați, unește uzinele Liberty Steel într-un grup global CITEȘTE ȘI Familia Gupta, care a cumpărat combinatul siderurgic Galați, unește uzinele Liberty Steel într-un grup global

Într-un comunicat de presă, Agenția pentru Energie din Danemarca a precizat că a acordat consorțiului Nord Stream 2 AG permisiunea de a construi o secțiune de 147 de kilometri din gazoductul Nord Stream 2 în zona de sud-est a insulei daneze Bornholm, din Marea Baltică. Agenția a adăugat că Nord Stream 2 va trebui să aștepte o lună înainte de a putea utiliza autorizația, în conformitate cu legislația daneză, care oferă părților interesate dreptul de a contesta decizia timp de patru săptămâni.

Decizia de miercuri a Agenției pentru Energie din Danemarca este o lovitură pentru administrația președintelui SUA, Donald Trump, care s-a opus vehement proiectului Nord Stream 2 și o victorie pentru Rusia și Germania, care susțin proiectul.

Gazoductul Nord Stream 2 este criticat de SUA precum și de mai multe state din Europa de Est, Marea Baltică și Nordul Europei, care se tem că Nord Stream 2 va crește dependența UE de Moscova.

viewscnt
Afla mai multe despre
danemarca
nord stream 2