Daniela Lulache și o fostă consilieră a lui Grindeanu la CJ Timiș, propuse membri provizorii în CA al Nuclearelectrica

Daniela Lulache și o fostă consilieră a lui Grindeanu la CJ Timiș, propuse membri provizorii în CA al Nuclearelectrica
scris 10 apr 2017

Actualul director general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, un fost președinte al Agenției Nucleare și pentru Deșeuri Radioactive, Florin Tătar, și o fostă consilieră a premierului Sorin Grindeanu în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Timiș, Eva-Georgeta Andreaș, se numără printre propunerile Ministerului Energiei pentru posturile de membri provizorii în consiliul de administrație al Nuclearelectrica.

Agenția de presă News.ro a relatat, la sfârșitul lunii martie, că Nuclearelectrica urmează să numească șase membri în consiliul de administrație, pe o perioadă de patru ani, începând cu data de 26 aprilie 2017, ca urmare a încetării mandatului administratorilor în 25 aprilie, scrie News.ro.

Ministerul Energiei are o altă variantă, și anume numirea de membri provizorii în consiliul de administrație, pe o perioadă de patru luni, începând cu 26 aprilie.

Lista integrală cu propunerile apare pe site-ul producătorului de energie, pe ordinea de zi în Adunarea Generală a Acționarilor convocată pentru 24 aprilie, alături de CV-urile candidaților.

O altă propunere este Cristian Romulus Anton, fost consilier personal în Ministerul Economiei, între 2012 și 2013, care a candidat anul trecut din partea ALDE pentru funcția de consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

O companie a blocat de la distanță funcționarea unui produs, ca urmare a recenziilor negative date de utilizator CITEȘTE ȘI O companie a blocat de la distanță funcționarea unui produs, ca urmare a recenziilor negative date de utilizator

Pe listă apare și numele lui Cristian Gentea, consilier local în Pitești, președinte al PSD Pitești și secretar executiv interimar al PSD Argeș.

Ionuț Mișa, director general al Direcței Generale de Administrare a marilor contribuabili din cadrul ANAF, și secretar de stat în Ministerul Finanțelor începând din luna ianuarie, este o altă propunere a Ministerului Energiei.

Lista include și un actual membru în consiliul de administrație al Nuclearelectrica, Nicolae Bogdan Codruț Stănescu.

EXCLUSIV Guvernul amână din nou termenul pentru adoptarea euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul amână din nou termenul pentru adoptarea euro

Acesta ocupa anul trecut 25 de diverse funcții în instituții și companii publice, după ce a fost consilier al lui Bogdan Olteanu, în perioada în care acesta era viceguvernator al Băncii Naționale a României.

O altă propunere este Iulian Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei și fost consilier al fostului ministru al Energiei, Andrei Gerea.

Nuclearelectrica a realizat anul trecut o producție netă de energie în scădere la 10.388 GWh, de la 10.709 GWh în anul 2015. Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este statul român, prin Ministerul Energiei, care deține o participație de 82,49% din totalul acțiunilor.

Nuclearelectrica este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 2,08 miliarde lei (462,2 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
daniela lulache
nuclearelectrica