Demisii în board-ul rafinăriei Petrotel Lukoil: numărul de ruși scade de la 3 la 1

Demisii în board-ul rafinăriei Petrotel Lukoil: numărul de ruși scade de la 3 la 1
scris 20 mar 2023

Cei trei membri ai Consiliului de Supraveghere al Petrotel Lukoil, operatorul rafinăriei petroliere ploieștene omonime, și-au dat demisia din funcții, potrivit unui document oficial al companiei, analizat de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Demisionarii sunt președintele Rustem Gimaletdinov, vicepreședintele Ivan Odnolko și membrul CS simplu Dmitrii Ilitch – toți ruși.

SIF Oltenia se pregătește să își schimbe denumirea CITEȘTE ȘI SIF Oltenia se pregătește să își schimbe denumirea

În locul lor, directoratul Petrotel Lukoil i-a propus pe rusul Bulat Subaev, director executiv al grupului Lukoil pentru Europa de Vest, pe Victor Jumbei din Republica Moldova, administrator și director general la Lukoil România SRL, firma care gestionează rețeaua locală de benzinării Lukoil, precum și pe olandezul Cornelis Pieter van de Putte, despre care nu au fost găsite informații publice disponibile.

Numirile celor propuși a deveni membri ai Consiliului de Supraveghere trebuie aprobate în AGA.

Curtea Penală Internațională a emis... mandat de arestare pentru Putin CITEȘTE ȘI Curtea Penală Internațională a emis... mandat de arestare pentru Putin

Petrotel Lukoil este controlată de gigantul petrolier rus prin intermediul diviziei sale de trading Litasco, înregistrată în Elveția. Rafinăria a terminat anul 2021 cu profit net de peste 22 milioane lei, la o cifră de afaceri de mai mult de 1 miliard de lei, și cu un număr mediu de 439 de angajați.

Litasco se judecă în prezent cu ANAF pentru o decizie de impunere prin care Fiscul i-a cerut, în urma unei inspecții, să plătească impozit suplimentar în sumă totală de peste 50 de milioane de lei pe profituri obținute în 2021, din operațiuni din România de vânzare de produse petroliere, inclusiv la export, după cum a relatat în exclusivitate Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
rafinaria petrotel lukoil
rusii de la lukoil
grupul rus lukoil
litasco anaf