DOCUMENT Proprietarul Alexandrion pregătește parc solar de peste 200 MW în Dobrogea

DOCUMENT Proprietarul Alexandrion pregătește parc solar de peste 200 MW în Dobrogea
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 17 iul 2023

O firmă controlată indirect de către Nawaf Salameh, fondatorul, proprietarul și conducătorul Alexandrion Group, cel mai mare producător și distribuitor de băuturi spirtoase și vinuri din România, se află în curs de obținere a autorizațiilor legale necesare pentru proiectul construirii unui parc fotovoltaic de peste 200 MW în Dobrogea, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Firma dezvoltatoare, Solar Twins SRL, este deținută 100% de societatea Domeniile Salameh SRL, la care asociat dominant, cu 98% din capital, este N.S.&Sons Global Investment SA, controlată de Nawaf Salameh. Administrator este NSSGI Management LTD din Cipru, condusă de Salameh, entitate juridică ce exercită această funcție la toate companiile din grupul Alexandrion, potrivit termene.ro.

Cine e ″în cărți″ pentru a-i înlocui pe Gabriela Firea și pe Marius Budăi în Guvern CITEȘTE ȘI Cine e ″în cărți″ pentru a-i înlocui pe Gabriela Firea și pe Marius Budăi în Guvern

Solar Twins, înființată în 2021, are în proiect construirea unui parc fotovoltaic cu putere instalată maximă de 220,8 MW, dotat cu sistem de stocare în baterii a curentului electric generat. Unitatea de producție de energie regenerabilă va fi amplasată în extravilanul comunei Crucea din județul Constanța, pe un teren de peste 293 de hectare. În comună are proiecte eoliene și fotovoltaice și grupul Monsson al lui Emanuel Muntmark, unul dintre ele vândut între timp celor de la Electrica SA.

Proiectul Solar Twins se află în prezent în proces de obținere a aprobării Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Contactați de Profit.ro pentru detalii, reprezentanții Alexandrion nu au transmis niciun răspuns până în momentul publicării acestui articol.

DOCUMENT Proprietarul Alexandrion pregătește parc solar de peste 200 MW în Dobrogea

FOTO A murit actrița și cântăreața Jane Birkin CITEȘTE ȘI FOTO A murit actrița și cântăreața Jane Birkin

În ultimii 2 ani, inclusiv foarte recent, proprietarul Alexandrion a mai înființat, prin Domeniile Salameh SRL, și alte firme cu profil energetic, care sugerează intenții de dezvoltare în domenii precum energia eoliană, producția de hidrogen verde sau stocarea de electricitate.

Alexandrion Group, înființat în 1994, are două unități de producție în România, la Rădăuți, în județul Suceava, precum și la Ploiești, în Prahova, birouri și filiale în Cipru, Brazilia, Grecia și SUA, o rețea de distribuție internațională care acoperă peste 50 de țări, precum și hotelul New Montana din Sinaia. În 2021, potrivit propriilor declarații, grupul a avut o cifră de afaceri globală de circa 1,3 miliarde lei.

Un comandant ucrainean de rang înalt recunoaște public că a efectuat lovituri pe teritoriul rusesc. Moscova susține că a dejucat un atac asupra Crimeei CITEȘTE ȘI Un comandant ucrainean de rang înalt recunoaște public că a efectuat lovituri pe teritoriul rusesc. Moscova susține că a dejucat un atac asupra Crimeei

În primăvara anului trecut, Nawaf Salameh a anunțat că își aduce în afacere doi dintre cei trei fii, pe Antonio Salameh și Roberto Salameh, în posturi de vicepreședinte, cu mesajul că acest business va rămâne ȋntotdeauna ȋn familie, iar generațiile viitoare nu vor putea ȋnstrăina nicio parte din ea.

El a mai declarat atunci că la Alexandrion a fost implementată o nouă structură organizațională, care permite o gestionare mai eficientă a afacerilor grupului, entitate denumită Family Office. Aceasta coordonează serviciile partajate la nivelul grupului: finanțe si control, tehnologia informației și tranformare digitală, lanț de distribuție, juridic, conformitate și reglementare, marketing și branding, afaceri corporative internaționale, resurse umane și trade marketing, conduse de Chief Experience Officers (CXO), precum și afacerile grupului ȋn diverse segmente: distilerii și fabrici, distribuție și trading, hoteluri și magazine, energie și imobiliare, conduse de Chief Executive Officers (CEO).

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandrion parc fotovoltaic
alexandrion energie
investiții energie regenerabilă
puz parc fotovoltaic
energie regenerabilă dobrogea