Donald Trump precizează că nu există un termen limită pentru dezarmarea nucleară a Coreei de Nord

Donald Trump precizează că nu există un termen limită pentru dezarmarea nucleară a Coreei de Nord
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2018

Președintele american, Donald Trump, a scăzut presiunea asupra Coreei de Nord, precizând că nu există un termen limită pentru dezarmarea nucleară, obiectiv stabilit de comun acord în timpul summit-ului din Singapore dintre Trump și liderul nord-coreean, Kim Jong-un, scrie The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trump a declarat că SUA își continuă discuțiile cu Coreea de Nord privind viitorul arsenalului său nuclear și că acestea „merg foarte, foarte bine”, scrie News.ro.

Președintele american a afirmat că „nu există grabă” pentru că nu au fost testate rachete balistice în ultimele nouă luni de statul nord-coreean.

DOCUMENT Guvernul pregătește un nou sistem de subvenționare a cogenerării. Ajutorul de stat acordat în prezent expiră curând CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul pregătește un nou sistem de subvenționare a cogenerării. Ajutorul de stat acordat în prezent expiră curând

„Nu avem un termen limită, nu avem o limită a vitezei”, a afirmat Trump într-o întâlnire cu membrii Congresului de marți.

„Parcurgem procesul, iar relațiile sunt foarte bune”, a adăugat el.

Imediat după summit-ul cu Kim, Trump a insistat că dezarmarea nucleară va avea loc „destul de rapid”. Mai devreme luna aceasta, consilierul pe securitate națională al Casei Albe, John Bolton, a declarat că „cea mai mare parte a programului lor nuclear” ar putea fi dezasamblat într-un an.

În schimb, Ministerul de Externe nord-coreean a acuzat recent SUA că strică atmosfera de bunăvoință prin „cereri unilaterale de tip mafiot privind dezarmarea nucleară”.

La summit-ul din Singapore, Kim s-a angajat „să acționeze pentru o dezarmare nucleară completă a peninsulei coreene”. Trump a oferit, la schimb, garanții de securitate pentru Coreea de Nord și oprirea exercițiilor militare comune cu Coreea de Sud.

În paralel, Coreea de Nord s-a apropiat de îndeplinirea unuia dintre angajamentele luate la summit-ul din Singapore: repatrierea rămășițelor soldaților americani uciși în Războiul Coreean.

Coreea de Nord este așteptată să trimită până săptămâna viitoare rămășițele a aproximativ 55 de militari.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
dezarmare
coreea de nord