După Brent, petrolul american trece și el de 95 de dolari pe baril, pentru prima dată din august 2022. "Este doar o chestiune de timp până când Brent va depăși 100 de dolari."

După Brent, petrolul american trece și el de 95 de dolari pe baril, pentru prima dată din august 2022. "Este doar o chestiune de timp până când Brent va depăși 100 de dolari."
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 sep 2023
Petrolul s-a apropiat de de pragul de 100 de dolari pe baril după ce stocurile dintr-un important centru de depozitare din SUA au scăzut la niveluri critice, subliniind un deficit global tot mai mare.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Referința americană West Texas Intermediate (WTI) a depășit pentru scurt timp 95 de dolari pe baril pentru prima dată în mai mult de un an, după ce miercuri a înregistrat un salt de 3,6%, cea mai mare creștere de la începutul lunii mai. Stocurile de la punctul de livrare Cushing, Oklahoma au scăzut  sub 22 de milioane de barili, cel mai mic nivel din iulie 2022 și aproape de minimele operaționale.
New York a devenit un furnizor surpriză de motorină în contextul embargoului rusesc CITEȘTE ȘI New York a devenit un furnizor surpriză de motorină în contextul embargoului rusesc

Astfel, WTI cu livrare în noiembrie se tranzacționează în creștere cu 0,8%, la 94,4 dolari pe baril, după ce a atins anterior 95,03 dolari, cel mai ridicat nivel din august 2022. Referința globală Brent cu scadența noiembrie a urcat cu 0,7%, la 97,2 dolari pe baril.

Contractul expiră vineri, iar cele cu livrare în decembrie au avansat cu 0,5%, la 94,8 dolari pe baril.
 
"Totul se rezumă cu adevărat la preocupările legate de faptul că înăsprirea ofertei continuă și chiar se exacerbează la intrarea în lunile de iarnă din emisfera nordică", a declarat Vandana Hari, fondatorul companiei de consultanță Vanda Insights, la Bloomberg TV. 
 
Și stocurile generale de țiței din SUA au scăzut mai mult decât era anticipat, potrivit datelor oficiale publicate miercuri, ceea ce demonstrează cât de rapid se restrânge piața din cauza reducerilor de ofertă din partea Arabiei Saudite și a Rusiei. 
 
WTI a crescut cu aproximativ o treime de la sfârșitul lunii iunie și este pe cale să înregistreze cea mai mare creștere trimestrială din iunie 2020, alimentând și mai mult inflația.
 
"Este doar o chestiune de timp până când Brent-ul va depăși 100 de dolari pe baril. Cu toate acestea, credem că orice depășire va fi relativ de scurtă durată, având în vedere presiunea tot mai mare care va fi probabil exercitată asupra OPEC+ pentru a tempera reducerile de aprovizionare", a declarat Warren Patterson, șef de strategie pentru mărfuri la ING Groep NV.
viewscnt
Afla mai multe despre
brent
wti
petrol
petrolul
pret petrol