E-Distribuție Muntenia a investit 6 milioane lei în modernizarea rețelelor electrice din Cotroceni

E-Distribuție Muntenia a investit 6 milioane lei în modernizarea rețelelor electrice din Cotroceni
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2018

Distribuitorul de energie E-Distribuție Muntenia a investit aproximativ 6 milioane de lei pentru modernizarea rețelelor de medie și joasă tensiune din zona Cotroceni din București, cu scopul de a îmbunătăți calitatea serviciului de distribuție a energiei electrice pentru circa 5.000 de consumatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul proiectului de modernizare, au fost realizate o serie de lucrări majore în urma cărora au fost înlocuite cabluri de medie și joasă tensiune cu o lungime de circa 41 de kilometri, a anunțat marți compania.

”Aceste lucrări reprezintă o etapă importantă în modernizarea rețelei electrice din zona Cotroceni, întrucât, pe lângă înlocuirea conductoarelor, rețeaua și echipamentele de rețea au fost pregătite pentru trecerea în viitor la tensiunea de 20kV, față de 10kV în prezent, ceea ce va îmbunătăți siguranța în alimentare a clienților, prin asigurarea unei capacități sporite a rețelei, reducerea pierderilor tehnologice, precum și posibilitatea de racordare a noi consumatori”, spun oficialii societății, scrie News.ro.

Proiectul de trecere a acestei zone a rețelei de distribuție la tensiunea de 20kV este corelat cu cel de modernizare a stației de transformare înaltă/medie tensiune Cotroceni, în valoare totală de 18 milioane de lei, început în anul 2016 și prevăzut să fie finalizat anul viitor. În următoarea etapă de modernizare, va fi dezvoltată o nouă stație de 20 kV alimentată prin două noi transformatoare 110/20 kV cu putere de 25 MVA, capacitatea totală a stației de transformare urmând să fie majorată de la 80 MVA la 130 MVA.

Megaproiectul de reabilitare a conductelor RADET poate începe în acest an, cu finalizare peste 12 ani. Doar prima etapă costă peste 327 milioane lei CITEȘTE ȘI Megaproiectul de reabilitare a conductelor RADET poate începe în acest an, cu finalizare peste 12 ani. Doar prima etapă costă peste 327 milioane lei

Grupul Enel activează în peste 30 de țări și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 85 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 63 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea.

Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel are operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.

viewscnt
Afla mai multe despre
e-distributie muntenia