E.ON a construit o centrală electrică fotovoltaică în Parcul Industrial TeraPlast Bistrița, proiect de 1,9 milioane euro

E.ON a construit o centrală electrică fotovoltaică în Parcul Industrial TeraPlast Bistrița, proiect de 1,9 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2020

E.ON Energie România, din Grupul german E.ON, a construit o centrală electrică fotovoltaică în Parcul Industrial TeraPlast Bistrița, un proiect de circa 1,9 milioane euro, iar cele două companii implementează în prezent încă două noi proiecte fotovoltaice, unul tot în municipiul Bistrița și altul în orașul Băicoi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul are o capacitate de 1,6 MW și este finanțat de furnizorul și distribuitorul de energie, iar TeraPlast va plăti eșalonat în zece ani această investiție, în baza unui contract de finanțare, au explicat companiile, pentru News.ro.

Urmașii unui celebru baron, magnat imobiliar și filantrop britanic finanțează achiziția a 40 de zăcăminte OMV Petrom de către firma lui Ion Popa, fostul șef al companiei de dinainte de privatizare CITEȘTE ȘI Urmașii unui celebru baron, magnat imobiliar și filantrop britanic finanțează achiziția a 40 de zăcăminte OMV Petrom de către firma lui Ion Popa, fostul șef al companiei de dinainte de privatizare

"E.ON Energie România a finalizat instalarea unuia dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice montate pe acoperișuri din România, în cadrul parteneriatului încheiat cu firma bistrițeană TeraPlast în anul 2018, valoarea investiției fiind de circa 1,9 milioane euro", a informat E.ON.

Astfel, au fost instalate pe acoperișul halelor de producție și clădiri peste 7.000 module fotovoltaice, 30 invertoare și aproximativ 55.000 metri liniari de cabluri. Prin acest sistem de energie fotovoltaică, TeraPlast își va asigura 11% din energia electrică necesară din surse regenerabile și își va reduce emisiile de CO2 pe termen lung, până la 660 de tone pe an.

“Ne bucurăm că într-un context economico-social destul de fragil am reușit să punem în aplicare ceea ce ne-am propus alături de partenerii noștri: realizarea unui sistem de generare de energie modern, fiabil și mai ales prietenos cu mediul. Rezultatele obținute ne motivează să continuăm, la acest moment fiind în derulare alte două proiecte fotovoltaice”, a declarat Cătălin Iordache, director general E.ON Energie România.

Instalația aferentă Centralei Electrice Fotovoltaice din Parcul Industrial TeraPlast Bistrița cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul căruia se pot supraveghea și analiza starea și rezultatele operaționale, atât local cât și de la distanță. Sistemele de pe acoperișuri au o putere nominală de maxim 1.936 kWp putere instalată tensiune continuă și 1.600 kW putere instalată tensiune alternativă.

"Proiectul contribuie la obiectivele TeraPlast de competitivitate și este o continuare firească a drumului nostru spre creșterea sustenabilității. Reducem amprenta de carbon a materiilor prime folosite cu 16.000 de tone/an datorită investiției în TeraPlast Recycling. Cu ajutorul centralei fotovoltaice dezvoltăm această direcție și vom reduce emisiile de CO2 cu încă 660 tone/an. Am vrea să vedem mai multe astfel de proiecte implementate în România. Dacă măcar 30% dintre companiile care dețin hale industriale ar adopta acest model, țara noastră ar deveni exportator net de energie”, a spus Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Parteneriatul E.ON-TeraPlast continuă, la acest moment se află în curs de implementare două noi proiecte fotovoltaice, unul tot în municipiul Bistrița și altul în orașul Băicoi.

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling și TeraPlast Ungaria.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA - este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate și soluții energetice având un portofoliu variat format din circa 3,2 milioane de clienți, atât rezidențiali, cât și companii și municipalități. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat și bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on energie
teraplast