Coronavirus - Comenzile mai reduse din partea clienților, în principal OMV Petrom și Romgaz, au redus cu două treimi profitul Rompetrol Well Services

Coronavirus - Comenzile mai reduse din partea clienților, în principal OMV Petrom și Romgaz, au redus cu două treimi profitul Rompetrol Well Services
scris 13 aug 2020

Rompetrol Well Services SA, divizia de servicii petroliere la sondă a grupului Rompetrol, și-a redus profitul net în primul semestru al acestui an la o treime din cel din perioada similară a anului trecut ca urmare a efectului Crizei Coronavirusului și a măsurilor de carantinare a economiilor și populației asupra prețului petrolului și, implicit, a săpării de sonde noi.

Astfel, în primele șase luni ale anului, Rompetrol Well Services a raportat un profit net de 2,6 milioane lei, cu peste 62% sub nivelul de 6,85 milioane lei înregistrat în perioada similară a anului trecut

“Tendința descrescătoare a industriei de upstream se reflectă în mod direct în cifra de afaceri înregistrata în primele șase luni ale anului 2020, al cărei nivel a fost cu 18% mai mic (26,8 milioane lei) decîât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului precedent (32,6 milioane lei)”, precizează Rompetrol Well Services.

Ca urmare a scăderii bruște a prețului petrolului în prima jumătate a anului 2020, clienții companiei au redus semnificativ programele lor de investiții în ceea ce privește săparea de sonde noi.

EXCLUSIV Din culisele comerțului transfrontalier cu energie România-Ungaria. Câți bani pot face traderii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Din culisele comerțului transfrontalier cu energie România-Ungaria. Câți bani pot face traderii

“Din cauza scăderii veniturilor, Compania s-a angajat într-o abordare atentă a cheltuielilor, menținându-și responsabilitățile sociale într-un mediu complex global”, susține Rompetrol Well Services, care a raportat o scădere a cheltuielilor cu peste 1 milion de lei, acestea ajungând de la aproape 27 milioane lei la 25,86 milioane lei.

“Pe termen mediu și lung, ținând cont de episoade similare de scăderi puternice ale prețului petrolului înregistrate în trecut, ne așteptăm ca piața din România să revină la condiții normale”, susține compania.

Cei mai importanți clienți ai companiei sunt cei doi mari producători locali de hidrocarburi, OMV Petrom și Romgaz, care au fost, la rândul lor afectați de actuala criză. Romgaz, de exemplu, și-a redus producția cu numai puțin de 30% în trimestrul al doilea.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol well services
petrom
romgaz
comenzi
profit