E.ON Energie a finalizat instalarea celor 19 stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice, din proiectul NEXT-E

E.ON Energie a finalizat instalarea celor 19 stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice, din proiectul NEXT-E
scris 10 dec 2020

E.ON Energie România a pus în funcțiune ultima stație de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice dintre cele 19 pe care s-a angajat să le instaleze în cadrul proiectului NEXT-E, aceasta fiind amplasată în parcarea magazinului Penny din municipiul Lugoj.

Cele 19 stații prevăzute în proiect sunt localizate la: Iași, Tg. Frumos, Cristești (județul Iași), Roman, Piatra Neamț, Tașca (județul Neamț), Gheorgheni (județul Harghita), Sovata, Târgu Mureș (județul Mureș), Bacău, Suceava, Adjud (județul Vrancea), București (3 stații), Râmnicu Vâlcea, Constanța, Fundulea (județul Călărași) și Lugoj (județul Timiș), scrie Agerpres.

Consum-record de energie, în pofida pandemiei CITEȘTE ȘI Consum-record de energie, în pofida pandemiei

Stația de încărcare de la Lugoj are o putere maximă de 77 kW și este de tip fast charge 1x50 kW (curent continuu conectori CCS sau CHAdeMO) + 1x22 kW (curent alternativ conector Type 2), cu două locuri de parcare. Astfel, timpul mediu de încărcare a unei mașini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie.

Inițiativa face parte din proiectul NEXT-E, cofinanțat din fonduri europene prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF), prin care E.ON Energie România și-a propus să instaleze 19 unități de încărcare rapidă a autovehiculelor, alte 21 revenind MOL, unul dintre partenerii din acest proiect.

Până în prezent, prin intermediul stațiilor NEXT-E instalate de E.ON Energie România, posesorii de autovehicule electrice sau hibrid au utilizat peste 46.000 de kWh de energie electrică și au parcurs peste 310.000 de km, impactul asupra mediului fiind o reducere cu 37,2 t de CO2. Cele mai multe încărcări s-au făcut la stațiile din Iași, Suceava și Roman.

Rețeaua pan-europeană NEXT-E va include 6 țări diferite, iar 40 de stații de încărcare electrică din totalul de 252 din proiectul NEXT-E vor fi instalate în România și amplasate pe rutele: Suceava-Bacău-Călărași, Constanța-București-Timișoara și Iași-Târgu Mureș-Alba Iulia.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on energie
next-e