Elcen a acordat grupului General Electric un contract de mentenanță pentru CET Vest de 5,65 milioane euro

Elcen a acordat grupului General Electric un contract de mentenanță pentru CET Vest de 5,65 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2016

Compania Electrocentrale București (Elcen), producător de energie electrică și termică, a acordat contractul de service și mentenanță a turbinei cu gaz din centrala cu ciclu combinat de la CTE București Vest grupului american General Electric, cu o valoare de 5,65 milioane euro pentru o perioadă de șase ani, a anunțat luni compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Electric Global Services GmbH, divizia de service a General Electric, a câștigat licitația online desfășurată de Elcen, care a primit două oferte. Prețul oferit este unul fix pentru toată perioada contractului, scrie News.ro.

"În conformitate cu obligațiile contractuale, timp de șase ani, General Electric Global Services va asigura toate activitățile de service și mentenanță (monitorizarea continuă a funcționării turbinei, intervenții operative, revizii anuale care să prevină eventuale incidente, recondiționări ale pieselor de schimb etc.) a turbinei cu gaz din centrala cu ciclu combinat de la CTE București Vest", a precizat Elcen.

Turbina cu gaz de la CET Vest este fabricată de General Electric, compania-mamă a General Electric Global Services, și funcționează din 2009, atunci când a intrat în exploatare Centrala cu ciclu combinat, în urma unei investiții de 160 milioane euro.

Centrala alimentează cu apă caldă și căldură în special cartierele Drumul Taberei, Militari și Crângași și livrează energie electrică în Sistemul Energetic Național.

Google renunță la aplicațiile pentru Chrome CITEȘTE ȘI Google renunță la aplicațiile pentru Chrome

"Unitatea de cogenerare de înaltă eficiență este compusă dintr-o turbină cu gaze de 143 MW, un cazan recuperator cu ardere suplimentară și o turbină cu abur de 60 MW, sarcina termică produsă fiind de 170 Gcal/h", potrivit Elcen.

Compania Elcen, controlată de Ministerul Energiei, este cel mai mare producător de energie termică din România, asigurând 40% din producția la nivelul țării și 90% din producția din București.

viewscnt
Afla mai multe despre
general electric
elcen