Petrolul se ieftinește, pe fondul marcărilor de profit

Petrolul se ieftinește, pe fondul marcărilor de profit
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 aug 2016

Cotațiile petrolului înregistrează scăderi puternice după primele ore de tranzacționare de luni, în condițiile în care investitorii își marchează profiturile în urma “raliului” de săptămâna trecută, când barilul de petrol a revenit peste prețul de 50 dolari, pentru prima dată de la începutul lunii iulie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În jurul orei 12:40, petrolul Brent era cotat la 49,91 dolari/baril, în coborâre cu 1,9% raportat la închiderea de vineri, de 50,88 dolari/baril. Pe bursa de la New York, petrolul WTI se tranzacționa la 47,72 dolari în pre-market, cu 1,65% sub referință. Brent-ul a atins un minin intraday de 49,81 dolari/baril anterior, în timp ce petrolul WTI s-a ieftinit până la 47,55 dolari, potrivit datelor MarketWatch.

Creșterea așteptărilor privind o eventuală reluare a discuțiilor dintre marii producători pe tema înghețării producției globale a împins cotațiile petrolului peste pragul de 50 dolari/baril săptămâna trecută, pentru prima oară începând cu 4 iulie.

Carpathian Gold și-a schimbat denumirea în Euro Sun Mining CITEȘTE ȘI Carpathian Gold și-a schimbat denumirea în Euro Sun Mining

Însă tot mai mulți analiști apreciază că declarațiile în acest sens nu se vor concretiza într-un acord.

“Aparent, producătorii doar se laudă “, spune Vyanne Lai, analist al Băncii Naționale a Australiei (NAB).

Totodată, investitorii sunt îngrijorați că scumpirea petrolului din ultima perioadă va determina companiile să reia investițiile. Potrivit unui raport al Baker Hughes, numărul sondelor active (petrol și gaze naturale) din SUA a crescut la 491 săptămâna trecută, de la 481 în săptămâna încheiată pe 12 august. Comparativ cu intervalul similar din 2015, numărul sondelor active este mai mic cu 394.

“Sunt multe elemente contradictorii, astfel că va urma o perioadă agitată (înaintea întâlnirii membrilor OPEC)“, este de părere economistul OCBC Bank, Barnabas Gan, care adaugă că informațiile din presă potrivit cărora Irakul se pregătește să-și majoreze exporturile de petrol cu 5% intensifică sentimentul negativ din piețe.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
pret
brent
wti