ELCEN vrea să facă retehnologizări la CET-urile Vest și Grozăvești, contract estimat la peste 7 mil. euro

ELCEN vrea să facă retehnologizări la CET-urile Vest și Grozăvești, contract estimat la peste 7 mil. euro
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 16 feb 2016

Electrocentrale București (ELCEN), furnizorul de agent termic al RADET, vrea să retehnologizeze 2 cazane cu apă fierbinte cu funcționare pe gaze naturale, de 100 gigacalorii/oră fiecare, unul de la CET Vest, iar celălalt de la CET Grozăvești, valoarea totală estimată a contractului scos la licitație de producătorul de energie termică fiind de peste 7 milioane euro, TVA inclusă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni, potrivit anunțului de participare publicat de ELCEN.

Contractul va fi de tip "la cheie", antreprenorului revenindu-i sarcina proiectării, executării lucrărilor de construcții, Iivrării și montării echipamentelor, utilajelor, subansamblelor și materialelor, racordării lor la instalațiile existente, realizării testelor de funcționare și performanță, coordonării generale a proiectului și lucrărilor, instruirii personalului de exploatare și mentenanță și asistenței pe perioada de execuție și garanție.  

Consiliul Concurenței analizează preluarea Băncii Carpatica de către Nextebank CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței analizează preluarea Băncii Carpatica de către Nextebank

Termenul limită de primire a ofertelor este 1 aprilie 2016.

La începutul lunii trecute, locuitorii din cartierele bucureștene Drumul Taberei și Militari s-au confruntat cu probleme în aprovizionarea cu căldură și apă caldă, inclusiv din cauza faptului că un cazan pentru apă fierbinte de la CET Vest s-a oprit din funcționare, ca urmare a unei avarii care a provocat pierderi de fluid. Lucrările de retehnologizare pe care vrea să le contracteze acum ELCEN nu vizează acel cazan.

În plus, ELCEN se pregătește de un posibil proces în justiție cu compania americană Turbine Services Ltd., susținând că aceasta i-ar fi livrat piese de schimb pentru două turbine de la termocentrala CET Vest care s-au dovedit a fi neconforme cu cerințele din caietul de sarcini al licitației europene în baza căruia americanilor le-a fost atribuit contractul de furnizare.

În anul 2014, ELCEN a lansat o licitație europeană pentru achiziția de piese de schimb pentru turbinele cu gaze de la CET Vest, plus servicii de asistență tehnică, contract cu o valoare estimată de 3,84 milioane euro, TVA inclusă. În urma anunțului de licitație, producătorul de energie termică a primit oferte de la 5 companii, iar contractul a fost atribuit, în iulie 2014, companiei americane Turbine Services Ltd. din Saratoga Springs, New York, care a venit cu o ofertă de 1,88 milioane euro, TVA inclusă.

Hidroelectrica a câștigat procesele cu Alpiq și Alro pe speța clauzei de forță majoră activată de secetă CITEȘTE ȘI Hidroelectrica a câștigat procesele cu Alpiq și Alro pe speța clauzei de forță majoră activată de secetă

"Turbine Services Ltd. a furnizat societății noastre piese de schimb neconforme cu cerințele din caietul de sarcini pentru turbinele 3 și 4 din cadrul ciclului combinat - CTE București Vest. ELCEN a refuzat recepția pieselor de schimb neconforme și, ca atare, nu a efectuat plata acestora. ELCEN se află încă în procedură de evaluare a întregului prejudiciu produs de Turbine Services Ltd. ca urmare a neexecutării contractului", declarau, luna trecută, pentru Profit.ro, reprezentanții ELCEN.

CET Vest livrează energie termică, prin 2 magistrale exploatate de RADET, pentru încălzire și apă caldă în zonele Drumul Taberei, Giulești, Crângași, Politehnica și Valea Cascadelor. Termocentrala are o putere electrică instalată de 436,25 MW și una termică de 1.196 gigacalorii/oră.

CET Grozăvești livrează energie termică pe magistralele Grivița și Rahova. Puterea electrică instalată a termocentralei este de 100 MW, iar cea termică - de 584 gigacalorii/oră.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrocentrale bucuresti
elcen
radet. cet vest
cet grozavesti
caldura
apa calda
agent termic
energie termica