Electrica a finalizat fuziunea celor două societăți de servicii energetice, Electrica Serv și Servicii Energetice Muntenia

Electrica a finalizat fuziunea celor două societăți de servicii energetice, Electrica Serv și Servicii Energetice Muntenia
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2020

Grupul Electrica a anunțat că a finalizat fuziunea celor două societăți de servicii energetice, Electrica Serv și Servicii Energetice Muntenia, iar de la 1 decembrie 2020, serviciile energetice ale grupului se vor derula doar sub umbrela FISE Electrica Serv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Electrica anuntă finalizarea cu succes a fuziunii celor două societăți de servicii energetice din cadrul Grupului, respectiv Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE Electrica Serv) și Servicii Energetice Muntenia SA (SEMU). Astfel, de la 1 decembrie 2020, serviciile energetice ale Grupului se vor derula doar sub umbrela FISE Electrica Serv. Fuziunea dintre FISE Electrica Serv SA și SEMU pune bazele unei structuri mai flexibile, mai eficiente și care permite elaborarea unui plan de investiții coerent, corelat cu necesarul și oportunitățile din piață, precum și aplicarea unei politici unice de personal și crearea de noi oportunități profesionale”, arată grupul.

Fuziunea presupune unificarea procesului de conducere a activităților desfășurate în prezent de către cele două companii, ceea ce va putea conduce la înregistrarea unor economii substanțiale și va permite dezvoltarea unei strategii unice pentru acest segment, scrie News.ro.

Se scumpesc țigările. Acciza la țigarete va fi aliniată cerințelor impuse de reglementările europene, începând cu 1 ianuarie CITEȘTE ȘI Se scumpesc țigările. Acciza la țigarete va fi aliniată cerințelor impuse de reglementările europene, începând cu 1 ianuarie

Totodată, noua companie are 730 de angajați, din care peste 550 dedicați activităților tehnice.

”Electrica vrea să devină un furnizor puternic de servicii energetice integrate, optimizat din punct de vedere al costurilor, cu capabilități interne și parteneriate care să asigure flexibilitate și agilitate. Suntem convinși că sinergiile rezultate din fuziunea celor două companii de servicii vor ajuta grupul în atingerea obiectivelor strategice”, declară Corina Popescu, director general Electrica.

Reprezentanții companiei spun că fuziunea le permite dezvoltarea portofoliului de servicii și atragerea de clienti noi.

”Angajații au fost principalul pilon al acestui proiect, tot personalul din cadrul Servicii Energetice Muntenia fiind transferat în noua societate cu respectarea tuturor drepturilor și obligațiilor contractuale. Începând cu 1 decembrie 2020 am devenit o singura companie”, precizează Bujor Oprean, director general FISE Electrica Serv.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională - cu organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru funizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
electrica serv
servicii energetice muntenia