Vremea mai rece decât de obicei scumpește energia și gazele naturale în Europa

Vremea mai rece decât de obicei scumpește energia și gazele naturale în Europa
scris 2 dec 2020

Vremea mai rece decât de obicei pentru această perioadă care se instalează în Europa va da probabil un al doilea impuls piețelor de gaze naturale și energie electrică de la începutul sezonului de încălzire, scrie Bloomberg.

Prețul energiei se majorează deoarece traderii se așteaptă ca restricțiile să crească cererea de energie pentru încălzire. De asemenea, frigul crește speranța că, după căldurile record din 2019, temperaturile din această iarnă se vor apropia de mediile ultimilor 30 de ani, arată Digi 24.

ULTIMA ORĂ Omul de afaceri Jaroslav Haščák, care deține farmaciile Sensiblu în România, a fost arestat pentru corupție și spălare de bani CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Omul de afaceri Jaroslav Haščák, care deține farmaciile Sensiblu în România, a fost arestat pentru corupție și spălare de bani

Vremea va testa o teorie nou apărută pe piață conform căreia cererea de energie și gaze va crește mai rapid pe vreme rece decât în anii precedenți. Raționamentul este că cei aflați în lockdown și care lucrează de acasă vor folosi dispozitivele de încălzit care altfel ar fost oprite dacă ar munci la birou.

"Temperaturile sezoniere și temperaturile sub normal vor avea ca rezultat o cerere generală de energie care va depăși cu mult normalul din ultimii 10 ani", spune Matthew Dross, meteorolog la Maxar.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze naturale
vreme rece