Electrica declanșează concedieri

Electrica declanșează concedieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2022

Grupul Electrica SA, unde cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei, cu peste 48% din acțiuni, va trece, de luna viitoare, la un proces de reorganizare a structurii de personal și de concediere colectivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Măsurile de natură organizatorică prevăzute în Planul de reorganizare au că obiective redimensionarea și redefinirea schemei de personal a societății, precum și a modului de organizare și funcționare al acesteia, pentru adaptarea optimă între numărul de personal și funcțiile îndeplinite de acesta la condițiile actuale de activitate pe piață de energie.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

În mod concret, prin implementarea proiectului de transformare organizațională se vor obține: o reducere de la o structură existentă de 120 de posturi la o structură viitoare de 85 de posturi și o structură aplatizată prin reducerea numărului de niveluri ierarhice. Ca rezultat al acestui demers, numărul de entități organizaționale din cadrul societății se va reduce semnificativ - o diminuare cu 19%, în timp ce numărul de posturi de conducere/ coordonare se va reduce chiar mai mult - o diminuare cu 25%", este mesajul companiei.

Grupul Electrica este activ pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și în sectorul serviciilor tehnice. Electrica este de asemenea activă și pe piața românească a producției și comercializării energiei electrice, prin Electrica Energie Verde 1 S.R.L., care deține un parc fotovoltaic în Stănești, Giurgiu.

Investitorii străini pariază pe România CITEȘTE ȘI Investitorii străini pariază pe România

Electrica Furnizare are o cotă de piață de 18,54%, este lider de piață pe segmentul de servicu universal (SU) și FUI, cu o cotă de piață de 31,14%, pe piața concurențială având o cotă de 10,71%, conform ultimului raport ANRE disponibil, la aprilie 2021.

Statul român, prin Ministerul Energiei, deține o participație de 48,8% din Electrica S.A..

viewscnt
Afla mai multe despre
scandal facturi fara plafonare si compensare
scumpire energie
scumpire gaze
furnizori energie gaze
facturi gresite energie gaze
amenzi anre plafonare compensare