Electrica își împrumută cu 550 milioane lei filialele de distribuție

Electrica își împrumută cu 550 milioane lei filialele de distribuție
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2018

Electrica, lider în distribuția și furnizarea de energie electrică în România, a încheiat joi contracte privind acordarea unor împrumuturi intra-grup, de 520 milioane lei cumulat, către filialele sale de distribuție, pentru finanțarea parțială a planului de investiții pentru acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, Electrica împrumută cu 230 milioane lei Societatea de Distribuție a Energiei Electrice ”Muntenia Nord” și cu 160 milioane lei Societatea de Distribuție a Energiei Electrice „Transilvania Nord”, arată news.ro.

De asemenea, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice „Transilvania Sud” primește un împrumut de 130 milioane lei.

Cele trei contracte de împrumut expiră în aprilie 2025.

Electrica și-a planificat investiții de 900 milioane lei (200 milioane euro) în acest an.

TVA de 9% pregătită pentru furnizarea de electricitate și gaze naturale, energia termică în sistem centralizat și serviciile de salubrizare a localităților CITEȘTE ȘI TVA de 9% pregătită pentru furnizarea de electricitate și gaze naturale, energia termică în sistem centralizat și serviciile de salubrizare a localităților

Electrica a obținut anul trecut un profit net individual de 258 milioane lei, mai mic cu 2,6% față de 2016, în baza situațiilor financiare individuale. Acest profit individual include veniturile din dividendele distribuite de filiale, aferente profiturilor înregistrate în anul 2016, a anunțat miercuri compania.

Veniturile operaționale totale ale Grupului Electrica, în anul 2017, s-au ridicat la valoarea de 5,77 miliarde lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 0,27% față de 2016.

Pe segmentul de distribuție, veniturile au crescut cu 7%, în contextul creșterii cantității distribuite cu 1,7% pentru cei trei operatori de distribuție din cadrul grupului.

În 2017, Grupul Electrica a distribuit aproximativ 17,8 TWh (în creștere cu 1,7% față de 2016) către un număr de aproximativ 3,7 milioane de utilizatori.

Romgaz și-a majorat participația la masivul zăcământ de gaze Trident din Marea Neagră, controlat și operat de rușii de la Lukoil CITEȘTE ȘI Romgaz și-a majorat participația la masivul zăcământ de gaze Trident din Marea Neagră, controlat și operat de rușii de la Lukoil

Operatorii de distribuție din cadrul grupului au distribuit aproximativ 40% din energia electrică totală distribuită la nivel național.

Electrica Furnizare are o cotă de piață de 19,05%. Este lider de piață pe piața reglementată, cu o cotă de piață de 40,30%, iar pe piața concurențială are o cotă de piață de 11,67%, conform raportului ANRE pentru primele zece luni din 2017.

Companiile din cadrul Grupului Electrica deservesc peste 3,6 milioane de consumatori din 18 județe din zonele Muntenia Nord, Transilvania Sud și Transilvania Nord.

Minsterul Energiei controlează 48,78% din acțiunile companiei, în timp ce BERD are 6,92%, iar The Bank of New York Mellon (American Depositary Receipts) din New York, SUA, are 3,67% din capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
energia