Electrica pregătește lansarea unei emisiuni masive de obligațiuni

Electrica pregătește lansarea unei emisiuni masive de obligațiuni
scris 29 mar 2023

Grupul de distribuție, furnizare și producție de energie Electrica SA, unde cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei, cu peste 48% din acțiuni, are aprobarea acționarilor pentru a efectua una sau mai multe emisiuni de obligațiuni, în limita unui plafon de până la 900 milioane lei, în principal pentru dezvoltarea proiectelor de generare de energie verde. 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În funcție de contextul pieței, se are în vedere o primă emisiune de până la 650 milioane lei, în a doua parte a acestui an.

Recent, Electrica, prin operatorul Distribuție Energie Electrică România (DEER), a încheiat un contract de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în sumă de 180 de milioane lei, garantat de compania mamă, Electrica, și care va sprijini finanțarea necesarului de lichidități al operatorului.

Digi – investiție de 300 milioane euro în infrastructura de fibră optică din sudul Spaniei. Contract cu gigantul abrdn CITEȘTE ȘI Digi – investiție de 300 milioane euro în infrastructura de fibră optică din sudul Spaniei. Contract cu gigantul abrdn

Grupul Electrica furnizează servicii pentru aproximativ 3,9 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională - cu o acoperire de 18 județe din trei zone geografice pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru furnizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
berd