Electricitatea costă din nou peste 200 de lei pe MWh, după ce miercuri era aproape gratis

Electricitatea costă din nou peste 200 de lei pe MWh, după ce miercuri era aproape gratis
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2019

Prețul energiei electrice pe piața spot a bursei de specialitate OPCOM a revenit joi la valori de peste 200 de lei pe MWh, după ce, miercuri, s-a tranzacționat cu un ban în majoritatea intervalelor orare ale zilei, arată datele operatorului bursier, analizate de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceasta deoarece consumul a fost foarte mic (în jur de 6.000 de MW), miercuri fiind 1 Mai, zi liberă legal, iar acest lucru s-a suprapus cu o producție mare de energie eoliană (2.500 de MW), care este cea mai ieftină.

FOTO Cea mai lungă călătorie din lume cu un automobil electric. Până în Australia curentul a costat doar 300 de dolari CITEȘTE ȘI FOTO Cea mai lungă călătorie din lume cu un automobil electric. Până în Australia curentul a costat doar 300 de dolari

Consumul național era de 6.978 MW, la ora 11:10, iar producția se ridica la 7.028 MW, diferența fiind exportată, potrivit informațiilor Transelectrica.

Energia hidro este pe primul loc, cu 40% din producție, urmată de cărbune (20%), nuclear (19%), fotovoltaic (10,3%), hidrocarburi (6,7%), eolian (1,8%) și biomasă (0,8%).

viewscnt
Afla mai multe despre
electricitate
curent