Elveția a repornit cea mai veche centrală nucleară din lume

Elveția a repornit cea mai veche centrală nucleară din lume
scris 7 aug 2017

Centrala nucleară elvețiană Beznau, cea mai veche din lume, a fost repornită luni, după o întrerupere de trei zile, în urma unei probleme tehnice, a anunțat gestionarul său, Axpo, citat de Belga.

„Lucrările de reparare a unui cablu (electric- n.r.) de 220 de kilovolți la un transformator aflat în partea nenucleară a instalațiilor a fost realizată cu succes”, a anunțat compania într-un comunicat.

Reactorul numărul doi al centralei de la Beznau, aflat în cantonul Aargau(nordul țării), în apropiere de frontiera germană, a fost reconectat la rețeaua electrică, scrie News.ro.

În schimb, reactorul numărul 1 este oprit din martie 2015, din motive tehnice.

CONFIRMARE AKTA intră pe telefonie mobilă și devine operator quad play CITEȘTE ȘI CONFIRMARE AKTA intră pe telefonie mobilă și devine operator quad play

În serviciu din 1969, Beznau este cea mai veche centrală nucleară din lume, după închiderea reactorului Oldsbury, din Marea Britanie, în 2012.

Elveția are patru centrale nucleare, cu cinci reactoare în totalitate, ce produc aproximativ o treime din electricitatea țării.

Pe 21 mai, elvețienii au decis să renunțe, treptat, la energia nucleară. Ei au aprobat prin referendum, cu 58,2% din voturi, o lege privind energia ce interzice construcția de centrale noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
centrala nucleara