Endesa a inaugurat două centale solare în Spania, de 86 MW, investiție de 60 de milioane de euro

Endesa a inaugurat două centale solare în Spania, de 86 MW, investiție de 60 de milioane de euro
scris 31 dec 2020

Endesa, prin intermediul companiei sale de energie regenerabilă Enel Green Power España (EGPE), a finalizat construcția centralelor fotovoltaice din La Vega I și La Vega II, situate în localitatea Teba, cele două centrale solare având o capacitate totală de 86 MW și care au implicat o investiție de 60 de milioane de euro.

”Endesa, prin intermediul companiei sale de energie regenerabilă Enel Green Power España (EGPE), a finalizat construcția centralelor fotovoltaice din La Vega I și La Vega II, situate în  localitatea Teba”, a anunțat compania.

Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

Centralele fotovoltaice, în care Endesa a investit 60 de milioane de euro, vor crește capacitate instalată cu 86 MW, și au fost construite într-un timp record. Peste 380 de persoane, dintre care 70% din Malaga, au lucrat, urmând măsuri stricte de siguranță, la construirea acestor două centrale fotovoltaice, care vor produce 171 GWh pe an, echivalentul energiei pe care o consumă într-un an o comună  precum Ronda, scrie News.ro.

Având în vedere pandemia de coronavirus și în conformitate cu indicațiile furnizate de autoritățile sanitare, compania precizează că a implementat protocoale riguroase de siguranță, cu scopul de a asigura protecția necesară a personalului implicat în construcție, precum și a comunităților în care sunt instalate centralele.

La Vega I și  La  Vega II  dispun de  224.600 de panouri fotovoltaice, precum și de 14 puncte de transformare,  o  stație de transformare și aproximativ 50  de kilometri de rețele subterane, care  au fost construite pentru funcționarea lor. Complexul a permis astăzi generarea primului  kilowatt-oră de energie regenerabilă, care a ajuns deja la rețeaua andaluză de distribuție a energiei electrice. Cele două  centrale vor  evita  emisii  de  peste 79.600 de tone de CO2 anual.

”Centralele fotovoltaice La Vega I și La Vega II au beneficiat de cea mai recentă tehnologie de construcție.  Endesa folosește realitatea virtuală pentru a monitoriza aceste centrale, permițând supravegherea acestora de la distanță, cu ajutorul unor ochelari inteligenți, astfel că echipele nu mai sunt nevoite să viziteze fizic zona vizată. Această tehnologie încorporează, de asemenea, o cameră cu infraroșu, care surprinde în timp real imagini cu activitățile de execuție a lucrărilor”, spun reprezentanții companiei.

În plus, pentru a asigura compatibilitatea centralelor fotovoltaice cu mediul înconjurător, au fost luate măsuri de mediu, menite să prezerve zona. Prin urmare, se lucrează în prezent la punerea în aplicare a unui program  de măsuri complementare pentru a proteja habitatul eretelui sur (Circus pygargus) și al stârpaciului (Tetrax tetrax), ambele specii incluse în categoria speciilor de păsări vulnerabile din Catalogul andaluz al speciilor pe cale de dispariție, adaugă ei.

Endesa va participa, de asemenea, la finanțarea unui proiect de conservare a vânturelului mic (Falco numanni), specie de șoim a cărui populație a suferit un declin semnificativ în zonele rurale din Malaga în ultimii ani. Această acțiune, care se desfășoară în Rezervația Naturală Laguna de Fuente de Piedra, în comuna Campillos, va permite înființarea de noi colonii folosind tehnici noi de reproducere și eliberare în captivitate, contribuind astfel la consolidarea populației acestui șoim mic din zonă.

Începând de astăzi, Malaga produce mai multă energie regenerabilă care se adaugă celor șase centrale eoliene (ultima fiind pusă în funcțiune în urmă cu un an) și celor 11 centrale hidraulice pe care Endesa le are deja în această provincie. Acestor surse de energie regenerabilă li se adaugă încă două centrale fotovoltaice în zonă, în următorii ani.

În prezent, Endesa operează, prin EGPE, peste 7.812 MW de energie regenerabilă instalată în Spania, care includ: 4.711 MW din hidrocentrale convenționale; 2.362 MW din sursa eoliană,  657  MW din sursa solară, 79 MW din energie minihidro și 3 MW din alte surse regenerabile.

Enel Green Power, din cadrul Grupului Enel, este dedicat dezvoltării și funcționării de energie din surse regenerabile în întreaga lume, cu o prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este un lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate instalată de peste 47 GW într-un mix de generare care include eoliană, solară, geotermală și hidroenergetică.

Endesa este cea mai importantă companie de electricitate din Spania și a doua din Portugalia. Este, de asemenea, al doilea operator de gaze de pe piața spaniolă.

viewscnt
Afla mai multe despre
endesa
centrale solare