Enel Green Power construiește un parc eolian de 21,3 MW în Spania, investiție de 20 milioane euro

Enel Green Power construiește un parc eolian de 21,3 MW în Spania, investiție de 20 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2020

Enel Green Power España (EGPE), filiala de producere a energiei din surse regenerabile a Endesa, a început construcția unui nou parc eolian de 21,3 MW în orașele Blesa și Moyuela, din provinciile Teruel și Zaragoza, investiția în acest proiect ridicându-se la 20 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Planul strategic al Endesa necesită investiții de 3,8 miliarde de euro pentru a ajunge la o capacitate instalată din surse regenerabile de 10,2 GW până în 2022, scrie News.ro.

"Enel Green Power España (EGPE), filiala de producere a energiei din surse regenerabile a Endesa, a început construcția unui nou parc eolian de 21,3 MW în orașele Blesa și Moyuela, din provinciile Teruel și Zaragoza. Investiția în acest proiect se ridică la 20 de milioane de euro", a anunțat joi compania.

FOTO Ce este stilul business casual și cum îl obținem CITEȘTE ȘI FOTO Ce este stilul business casual și cum îl obținem

Parcul eolian, care va cuprinde șase turbine eoliene de 3,55 MW fiecare, va genera circa 62 GWh de energie pe an când va intra în funcțiune, cel mai probabil înainte de sfârșitul anului.

Atunci când va fi complet operațională, această instalație este gândită să evite emisia a aproximativ 41.000 de tone de CO2 în atmosferă.

În 2019, Enel Green Power España a conectat 13 parcuri eoliene, cu o capacitate totală instalată de 424 MW, situate în provinciile Teruel și Zaragozadin din regiunea Aragón.

Construcția acestei capacități de producere a energiei din surse regenerabile face parte din strategia Endesa de a decarboniza complet mixul de generare până în 2050. Potrivit Planului Strategic al companiei, următoarea etapă este instalarea unei capacități totale de 10,2 GW de energie din surse regenerabile până în 2022, în creștere de la 7,4 GW în 2019, prin investiții totale de aproximativ 3,8 miliarde de euro.

"Endesa folosește un model de dezvoltare a proiectului care cuprinde acțiuni de creare de valoare pentru comunitățile din zonele în care sunt construite, așa-numitul model de Creare de Valoare în Comun (CSV). Pentru aceste patru proiecte, acțiunile CSV au prioritizat încorporarea forței de muncă locale, precum și contractarea locală a serviciilor de catering și de cazare a lucrătorilor", arată compania.

Endesa gestionează în prezent o capacitate de peste 7.176 MW de energie din surse regenerabile în Spania. Din această cifră, 4.701 MW provin din hidroenergie convențională. Restul, mai mult de 2.468 MW, sunt gestionate prin EGPE și provin din energie eoliană (2.036 MW), energie solară (339 MW), mini-hidrocentrale (79 MW) și alte surse de energie regenerabilă (14 MW).

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este un lider mondial în sectorul energiei verzi cu o capacitate gestionată de aproximativ 46 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală și hidroenergie.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel green power
parc eolian