Enel Green Power începe operarea unui parc eolian de 140 MW în Africa de Sud, investiție de 200 de milioane de euro

Enel Green Power începe operarea unui parc eolian de 140 MW în Africa de Sud, investiție de 200 de milioane de euro
scris 23 dec 2020

Enel Green Power RSA, filiala sud-africană de energie din surse regenerabile a Grupului Enel, a început operarea comercială a parcului său eolian Nxuba de 140 MW din provincia Eastern Cape, Africa de Sud, investiție de 200 de milioane de euro.

”Enel Green Power RSA, filiala sud-africană de energie din surse regenerabile a Grupului Enel, a început operarea comercială a parcului său eolian Nxuba de 140 MW din provincia Eastern Cape. Proiectul, a cărui construcție a presupus o investiție de 200 de milioane de euro, urmează să genereze o cantitate anuală de energie de 460 GWh”, a informat compania.

Se pregătește declasificarea unor informații despre resursele minerale ale României CITEȘTE ȘI Se pregătește declasificarea unor informații despre resursele minerale ale României

Proiectul, care a presupus o investiție de 200 de milioane de euro, crește la peste 650 MW capacitatea totală a companiei în această țară, prin intermediul a opt parcuri operaționale, scrie News.ro

”Această etapă importantă confirmă angajamentul EGP față de Africa de Sud și consolidează poziția noastră ca principalul producător independent de energie regenerabilă din țară. Continuăm să facem investiții pentru a diversifica și mai mult mixul de generare, promovând în același timp o tranziție energetică sustenabilă și incluzivă, creând valoare pentru partenerii implicați”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power.

Parcul eolian Nxuba va evita emisii de aproximativ 460.000 de tone de CO2 anual. Operarea parcului eolian va fi sprijinită de un acord pe 20 de ani de furnizare a energiei electrice cu compania de energie electrică sud-africană Eskom, ca parte a licitației guvernului sud-african pentru programul de achiziții pentru energie electrică independentă (REIPPPP), care a atribuit în aprilie 2015 un total de cinci proiectele eoliene pentru 700 MW către Grupul Enel în a patra sa rundă.

”Amplasarea proiectului în provincia Eastern Cape din Africa de Sud îl face foarte potrivit pentru generarea de energie eoliană, în mare măsură datorită vânturilor puternice care bat de-a lungul coastei provinciei, între Cookhouse și granița de vest a Lesotho. Regiunea se află în imediata apropiere a principalelor conexiuni la rețea, ceea ce face convenabil alimentarea cu energie a rețelei naționale de electricitate din Africa de Sud”, precizează compania.

Cu parcul eolian Nxuba operațional, EGP RSA are acum opt proiecte funcționale în țară, cu o capacitate totală instalată de peste 650 MW. În provincia Eastern Cape, pe lângă Nxuba, EGP RSA mai sunt operaționale alte două parcuri eoliene, și anume Nojoli (88 MW) și Gibson Bay (111 MW). În Northern Cape, compania are centralele solare Upington (10 MW) și Adams (82,5 MW). Alte centrale solare sunt Pulida (82,5 MW) în Free State, Tom Burke (66 MW) în Limpopo și Paleishuewel (82,5 MW) în Western Cape. Două proiecte, Garob în Northern Cape și Oyster Bay în Eastern Cape, vor începe să funcționeze complet în al doilea trimestru al anului 2021 și alte două, Karusa și Soetwater din Karoo Hoogland, în ultimul trimestru  2021, fiecare cu o capacitate instalată de 140 MW.

Construcția parcului eolian Nxuba a implicat un transfer semnificativ de competențe, EGP RSA alocând serviciile întreprinderilor mici și mijlocii din regiunile Blue Crane Route și Raymond Mhlaba pentru a ajuta la construcție. În plus, secțiunile pilonilor de beton au fost fabricate local, în orașul Somerset East.

”Proiectul a implicat, de asemenea, implementarea instrumentelor digitale pentru efectuarea verificărilor de calitate la fața locului și urmărirea inteligentă a componentelor turbinei eoliene. Utilizarea de soluții inovatoare a permis colectarea mai fiabilă și mai precisă a datelor, îmbunătățind astfel calitatea generală a muncii și simplificând comunicarea între lucrători, atât de la fața locului, cât și din exterior. Cu procesul de începere a operațiunilor în desfășurare – ca urmare a sprijinului Eskom în punerea în funcțiune a instalației - parcul eolian Nxuba consolidează poziția EGP RSA ca principal producător independent de energie regenerabilă (IPP) din Africa de Sud și își demonstrează angajamentul de a oferi o dezvoltare durabilă și energie curată acestei țări”, arată compania.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, cele două Americi, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei  verzi, cu o capacitate instalată de 47 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală și hidroenergie.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel green power
africa de sud