E.ON va construi o centrală electrică de 4 milioane de euro pentru Azomureș, cel mai important producător local de îngrășăminte

E.ON va construi o centrală electrică de 4 milioane de euro pentru Azomureș, cel mai important producător local de îngrășăminte
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2020

Compania E.ON Energie România va preda la cheie celui mai important producător autohton de îngrășăminte, Azomureș, o centrală electrică care va funcționa cu abur rezidual, în cadrul unui parteneriat în valoare de aproape 4 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Demararea proiectului este prevăzută pentru primăvara anului viitor, iar termenul estimat pentru punerea în funcțiune a noii centrale este prima parte a anului 2022.

Cu o putere de 2,65 MW, centrala va acoperi între 5% și 6% din necesarul de electricitate al combinatului. Pentru comparație, unitatea ar putea alimenta cu energie peste 4.600 de familii. Totodată, centrala va aduce pentru Azomureș o reducere de 4% a costurilor cu electricitatea.

Centrala va avea în configurația tehnică un generator și o turbină în condensație totală pe abur de joasă presiune, produsă de M+M Turbinen-Technik GmbH, de înaltă eficiență și performanță și perfect adaptată cerințelor individuale ale Azomureș.

EXCLUSIV Pandemia și restricțiile lasă avioanele \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pandemia și restricțiile lasă avioanele "în aer". Traficul de pasageri pe aeroportul Henri Coandă-Otopeni, cel mai mare al țării, a scăzut dramatic în ultimele 3 zile, la cel mai mic nivel de după lockdown

“Proiectul realizat împreună cu Azomureș reprezintă o soluție personalizată de energie, economică, fiabilă și neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO2 generate de producerea energiei electrice din surse convenționale. Este o consolidare firească a relațiilor comerciale prin care demonstrăm angajamentul E.ON de a fi un partener al industriei românești pentru soluții tehnologice avansate, pentru reducerea emisiilor de carbon și eficiență energetică”, a declarat Cătălin Iordache, Director General E.ON Energie România.

„Continuăm să investim în tehnologii moderne pentru a pregăti platforma pentru un viitor sustenabil. Am ales să folosim resursele interne de abur rezidual, iar tehnologia propusă de partenerii noștri s-a pliat excelent pe proiectul nostru. Odată cu implementarea proiectului vom reuși să ne apropiem și mai mult de țintele programului Green Deal al Comisiei Europene. Azomureș are un plan ambițios de dezvoltare pe termen lung și rămâne unul dintre pilonii industriei românești“, a declarat Harri Kiiski, Directorul General al Azomureș.

Azomureș Târgu Mureș este cel mai important producător de îngrășăminte minerale pentru agricultură din România. Platforma industrială este situată în partea de vest a orașului Târgu Mureș și se întinde pe o suprafață de 100 de hectare. Azomureș produce anual 1,6 milioane de tone de îngrășăminte, 70 % din producție fiind destinată fermelor locale. Azomureș este parte din lanțul național care asigură securitatea alimentară a României și este parte a grupului Ameropa. La nivel național, grupul Ameropa este unul dintre principalii contributori la bugetul statului.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate și soluții energetice având un portofoliu variat format din circa 3,2 milioane de clienți, atât rezidențiali, cât și companii și municipalități. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat și bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
azomures
îngrăsăminte
centrala electrica