Enel începe vânzarea activelor din Argentina

Enel începe vânzarea activelor din Argentina
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2023

Grupul italian de energie și utilități Enel, prin filiala sa Enel Argentina, a semnat și încheiat acordul pentru vânzarea către compania de energie Central Puerto SA a participației de 75,7% deținute de grup în compania de generare termică Enel Generación Costanera, au transmis italienii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totodată, Enel a semnat acordul privind vânzarea către Central Puerto a participației de 41,2% deținute de grup în compania de generare termică Central Dock Sud, tranzacție ce urmează a se finaliza în primul trimestru al anului 2023, sub rezerva anumitor condiții suspensive.

Qatarul a făcut ofertă oficială de preluare a Manchester United. Ce sumă se vehiculează CITEȘTE ȘI Qatarul a făcut ofertă oficială de preluare a Manchester United. Ce sumă se vehiculează

Contravaloarea totală pentru vânzarea participației Enel în cele două companii se ridică la 102 milioane de dolari.

Costanera, situată în orașul Buenos Aires, este cea mai mare centrală termică din Argentina, care a fost construită cu o capacitate totală de 2.305 MW. Dock Sud deține și operează o centrală electrică pe gaz situată în cartierul Avellaneda din Buenos Aires, cu o capacitate instalată de 870 MW.

Pană de curent la Opera din Timișoara, la ceremonia de deschidere a programului Capitala Europeană a Culturii CITEȘTE ȘI Pană de curent la Opera din Timișoara, la ceremonia de deschidere a programului Capitala Europeană a Culturii

Central Puerto este a doua cea mai mare companie producătoare de energie din Argentina, cu o capacitate instalată de aproape 5 GW, și este listată la bursele din Buenos Aires și New York Stock Exchange (NYSE).

Grupul Enel este prezent în Argentina prin Enel Argentina, o subsidiară a Enel Américas. Pe segmentul de generare, pe lângă activele aflate în prezent la vânzare, Grupul operează hidrocentrala de 1.328 MW Enel Generación El Chocón. În plus, grupul distribuie și vinde energie către aproximativ 2,6 milioane de clienți din zona Greater Buenos Aires. Grupul este prezent și pe segmentele de eficiență energetică, servicii pentru clienți rezidențiali și distribuție, prin Enel X Global Retail, și în sectorul mobilității electrice, prin Enel X Way.

FOTO Lidl sub asaltul inspectorilor ANPC, zeci de magazine închise. \ CITEȘTE ȘI FOTO Lidl sub asaltul inspectorilor ANPC, zeci de magazine închise. "Nu știu dacă în țara de origine se mănâncă legume și fructe mucegăite sau prețurile de la raft nu se potrivesc cu cele de la casă."

Vânzarea activelor Enel din România se îndreaptă „în direcția corectă”, fiind așteptată o tranzacție înainte de sfârșitul lunii iunie, a declarat recent directorul general al companiei.

Enel a prelungit până la sfârșitul lunii februarie perioada de exclusivitate pentru discuțiile cu Compania Publică de Electricitate a Greciei (PPC) privind o potențială vânzare a operațiunilor sale din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzare active enel
enel argentina
enel romania