Enel - un nou record în privința capitalizării de piață

 Enel - un nou record în privința capitalizării de piață
scris 17 dec 2019

Grupul italian Enel a stabilit un nou record în privința capitalizării de piață, atingând nivelul de 7 euro pe acțiune și depășind astfel, pentru prima dată, valoarea totală de 71 de miliarde de euro.

De la începutul acestui an, valoarea acțiunilor Grupului Enel a urcat cu circa 45% (randamentul total obținut de acționari), ceea ce reprezintă una dintre cele mai bune performanțe în comparație cu principalii competitori europeni.

Enel își consolidează astfel poziția de vârf pe piața italiană precum și locul întâi în rândul companiilor de utilități europene, în funcție de capitalizarea de piață.

EXCLUSIV Exxon confirmă: Negociază vânzarea a 50% din Neptun Deep, o posibilă compromitere cel puțin pe termen scurt și mediu a exploatării gazelor din Marea Neagră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Exxon confirmă: Negociază vânzarea a 50% din Neptun Deep, o posibilă compromitere cel puțin pe termen scurt și mediu a exploatării gazelor din Marea Neagră

Pe piața locală, Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și furnizează servicii unui număr de 3 milioane de clienți.

Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
investiție
distributie
inalta tensiune
bucurești