Enel vrea să se extindă în SUA

Enel vrea să se extindă în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2021

Grupul italian Enel Spa vrea să-și extindă afacerea de distribuție a energiei în afara Europei și Americii Latine și ar dori să intre pe piața din SUA, a afirmat Antonio Cammisecra, directorul diviziei infrastructură globală și rețele a Enel, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În Statele Unite suntem prezenți pe segmentul de generare și am dori să intrăm într-o zi pe segmentul de distribuție", a declarat Cammisecra.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Enel gestionează rețele de distribuție a energiei în opt țări din America Latină și Europa, cu peste șapte milioane de clienți. Peste 40% din câștigurile ale de bază de 17,9 miliarde de euro au venit anul trecut din rețele, scrie Agerpres.

"Pentru a identifica potențialele ținte, Europa și America Latină sunt în vizorul nostru, dar - da - căutăm de asemenea alte zone geografice", a explicat Cammisecra.

Enel, una dintre cele mai mari companii globale din domeniul energiei regenerabile, intenționează să cheltuiască pe rețelele de distribuție 16,20 miliarde de euro în următorii doi ani și 60 miliarde de euro până în 2030.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Aproximativ 65% din sumă va fi alocată pentru consolidarea rețelelor și îmbunătățirea serviciilor digitale, pentru a face față creșterii volumelor de energie generate din surse de energie regenerabilă.

"Pentru fiecare dolar cheltuit pe energie regenerabilă, avem nevoie să cheltuim încă un dolar pe rețele", a declarat oficialul Enel.

Întrebat de noi direcții de afaceri, Cammisecra a anunțat că grupul Enel a înființat o companie care va oferi dispozitive digitale și de infrastructură, precum și servicii, către alte firme, pentru gestionarea rețelelor. Noua companie va fi operațională până la finalul anului și ar putea ajuta companiile de distribuție din Africa să folosească tehnologiile digitale petru a-și îmbunătăți operațiunile.

Enel Spa, cea mai mare companie de utilități din Europa, are o prezență importantă pe piața din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
sua