ENGIE achiziționează un parc eolian de 80 MWp în județul Constanța

ENGIE achiziționează un parc eolian de 80 MWp în județul Constanța
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2024

ENGIE preia compania WIND Project (ROM) SIX, care deține și operează o centrală eoliană în județul Constanța, fiind activă în sectorul producerii energiei electrice din surse regenerabile, tranzacția fiind avizată de Consiliul Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În ianuarie, ENGIE a anunțat semnarea acordului pentru achiziția unui parc eolian, deținut majoritar de către Grupul EnerCap în localitatea Chirnogeni, din județul Constanța, o zonă cunoscută pentru condițiile favorabile de vânt.

Parcul eolian de la Chirnogeni are o capacitate instalată totală de 80 MWp, iar producția netă anuală estimată este de aproximativ 180 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrică a 90.000 de gospodării.

VIDEO CONFIRMARE Un nou jucător pe piața românească incipientă a centralelor virtuale de energie CITEȘTE ȘI VIDEO CONFIRMARE Un nou jucător pe piața românească incipientă a centralelor virtuale de energie

ENGIE Romania deține și operează deja alte 2 parcuri eoliene în județele Brăila și Galați, care au o capacitate instalată totală de 98 MW. Cu această achiziție, compania aproape își va dubla capacitatea existentă de producție de energie verde și va contribui, alături de activele de energie solare, la accelerarea tranziției energetice în România.

”Achiziția parcului eolian de la Chirnogeni marchează un pas important în progresul ENGIE în domeniul energiei regenerabile din România. În același timp, această investiție consolidează prezența companiei în sectorul energiei verzi și are o contribuție esențială la atingerea obiectivelor asumate de a avea o capacitate de producție de energie regenerabilă instalată de 1.000 MW până în 2030. Cu fiecare inițiativă de acest fel, susținem angajamentul nostru față de un viitor energetic sustenabil și eficient”, a declarat Cristian Buzan, Director General Adjunct ENGIE Romania.

Grupul de companii ENGIE Romania activează în următoarele domenii de activitate: distribuție și furnizare de gaze naturale, producție din surse regenerabile și furnizare de energie electrică, precum și soluții verzi și servicii tehnice pentru instalații de gaze naturale și centrale termice. ENGIE Romania și filialele sale deservesc un portofoliu de 2 milioane de clienți, operează o rețea de distribuție de circa 22.600 km, dețin o capacitate de producție din surse verzi de 121 MW și au 4.200 de angajați. Grupul ENGIE Romania a realizat investiții în valoare de 6.100 milioane de lei din 2005 până la 31 decembrie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
engie
parc eolian