Engie, aproape de vânzarea diviziei de servicii către Bouygues, pentru 7,1 miliarde de euro

Engie, aproape de vânzarea diviziei de servicii către Bouygues, pentru 7,1 miliarde de euro
scris 8 nov 2021

Engie a anunțat că a reținut oferta conglomeratului francez Bouygues pentru achiziționarea diviziei sale de servicii Equans, după ce Consiliul său de Administrație s-a întâlnit pentru a analiza ofertele, transmite Reuters.

Engie a precizat că a intrat în negocieri exclusive cu Bouygues după ce grupul a făcut o ofertă fermă care evaluează Equans la 7,1 miliarde de euro (8,20 miliarde de dolari). De asemenea, Bouygues s-a angajat să nu facă concedieri forțate în următorii cinci ani în Franța și în Europa și să creeze 10.000 de noi locuri de muncă până în 2026, scrie Agerpres.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Equans, care furnizează servicii de energie și gestionarea facilităților pentru diverse companii, are venituri anuale de 12 miliarde de euro și aproximativ 40% din forța totală a Engie.

În urma achiziționării Equans, serviciile industriale vor reprezenta unele din cele mai importante activitățile ale Bouygues, pe lângă construcții, telecomunicații și media.

La Engie, vânzarea diviziei face parte din planul mai larg de renunțare la activele care nu sunt de bază deoarece grupul se concentrează acum pe energiile regenerabile.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Grupul francez a informat că aproape toate câștigurile realizate în urma tranzacției cu Bouygues vor fi folosite pentru reducerea datoriei.

Pe lângă Bouygues, au fost interesate de Equans și grupul francez Eiffage, firma americană de private equity Bain Capital și compania franceză de inginerie SPIE.

Engie se așteaptă ca tranzacția să se finalizeze în semestrul doi din 2022.

Grupul Engie este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică și servicii energetice. Compania are un portofoliu de 1,9 milioane de clienți, operează o rețea de distribuție de circa 20.000 km și are 4.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
engie
bouygues