EXCLUSIV Britanicii de la DS Smith, cu cea mai mare unitate de producție a hârtiei pentru ambalaje din țară, se pregătesc să producă energie electrică în România

EXCLUSIV Britanicii de la DS Smith, cu cea mai mare unitate de producție a hârtiei pentru ambalaje din țară, se pregătesc să producă energie electrică în România
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 6 iun 2022

Producătorul britanic de ambalaje DS Smith pregătește o investiție într-o unitate de producție a energiei electrice, destinată fabricii de hârtie de la Zărnești.  Mișcarea vine în contextul exploziei prețurilor la electricitate, o sursă importantă de cheltuieli pentru fabricile de hârtie, mari consumatoare de energie electrică, și se înscrie în strategia de investiții stabilită la nivel de grup.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Reprezentanții DS Smith România au transmis Profit.ro că grupul și-a propus să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 46% până în 2030 și, peste aproape 30 de ani, să ajungă la neutralitatea emisiilor.

Strategia presupune investiții suplimentare în toate fabricile grupului, inclusiv în surse de energie regenerabilă sau proiecte de eficiență energetică.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

În primăvara anului trecut, DS Smith a anunțat că va investi, în doi ani, 11 milioane de euro pentru eficientizarea operațiunilor la fabrica din Zărnești, prin înlocuirea sistemului de canalizare, achiziția unei stații de epurare a apelor tehnologice și a unui incinerator.

Fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție a hârtiei pentru ambalaje din România, asigurând necesarul pentru aproape jumătate din piața locală, și utilizează ca materie primă 100% deșeurile de hârtie și carton.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

Britanicii au cumpărat fabrica de la Zărnești în 2018 de la omul de afaceri Vladimir Cohn. Tranzacția, în valoare de 208 milioane de euro, a vizat cumpărarea atât a Ecopaper Zărnești, cât și a Ecopack Ghimbav.

DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie pentru ambalaje, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
ds smith
electricitate