Exxon Mobil a publicat vineri 2 rapoarte în care estimează cererea de petrol din 2040. Într-unul este anticipată o scădere cu 20%, în celălalt o creștere cu 20%!

Exxon Mobil a publicat vineri 2 rapoarte în care estimează cererea de petrol din 2040. Într-unul este anticipată o scădere cu 20%, în celălalt o creștere cu 20%!
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 3 feb 2018

Cererea de petrol la nivel global se va diminua cu 20% până în 2040 în cazul în care prevederile acordului de la Paris vor fi implementate, susține Exxon Mobil Corp într-un raport referitor la viitorul industriei de hidrocarburi în contextul schimbărilor climatice, publicat vineri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Numai că, într-un alt raport, publicat în aceeași zi, adresat investitorilor și care fundamentează, potrivit preambului, "luarea deciziilor de investiții de miliarde de dolari”, compania americană estimează că, potrivit unui scenariu mai realist, în care țintele acordului de la Paris nu vor fi respectate, cererea de petrol se va majora cu 20% până în 2040!

Primul raport este, potrivit Bloomberg, un răspuns la votul unui acționar Exxon Mobil de anul trecut, care a cerut companiei să publice riscurile cu care se confruntă dacă lumea atinge obiectivul emisiilor de carbon pentru a limita încălzirea globală la 2 grade Celsius față de nivelurile preindustriale.

Exxon Mobil anunță noi investiții de 50 de miliarde de dolari în economia SUA, în urma “reformei fiscale istorice” efectuate de administrația Trump CITEȘTE ȘI Exxon Mobil anunță noi investiții de 50 de miliarde de dolari în economia SUA, în urma “reformei fiscale istorice” efectuate de administrația Trump

În ambele scenarii, autorii rapoartelor susțin că, la nivel global, vor fi necesare investiții de mii de miliarde de dolari în combustibili fosili pentru a fi satisfăcute nevoile energetice globale în următoarele două decenii.

Potrivit celui de-al doilea raport, adresat investitorilor, petrolul și gazele naturale va furniza aproximativ 55% din necesarul energetic mondial până în 2040, petrolul fiind cel care va deține în continuare cea mai ridicată pondere. Ponderea cărbunelui, în schimb, ar urma să scadă la mai puțin de 30% în 2040, de la aproximativ 40% în 2016. Vehiculele electrice și hibride vor avea o cotă de piață de 40% din vânzările de vehicule ușoare până în 2040, în comparație cu 3% în 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
exxon
cerere
petrol
hidrocarburi
acordul de la paris