Starace, Enel: Mașinile electrice vor face parte din viața noastră mai devreme și în volume mai mari decât ne așteptăm

Starace, Enel: Mașinile electrice vor face parte din viața noastră mai devreme și în volume mai mari decât ne așteptăm
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2018

Enel, cea mai mare companie de utilități din Europa, pregătește infrastructura necesară, serviciile de alimentare și dezvoltă tehnologiile necesare rețelelor pentru reîncărcarea autovechiculelor electrice, Francesco Starace, director general al grupului italian Enel, declarând, pentru Bloomberg, că grupul va contrui instalații de reîncărcare pentru autovehiculele electrice nu doar în Italia, ci și în Spania și în America de Sud, unde grupul este prezent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Mașinile electrice sunt pe drum. Trebuie doar să ne întrebăm când ajung, nu dacă vor veni”, spune Francesco Starace, director general al grupului italian Enel, citat de Bloomberg.

Tehnologia în domeniu este din ce în ce mai avansată, precizează Starace, potrivit News.ro.

Sibiul se va promova cu bucătari care vor găti la Târgul de Turism al României de la București CITEȘTE ȘI Sibiul se va promova cu bucătari care vor găti la Târgul de Turism al României de la București

”Sarcina noastră este să punem la punct infrastructura, pentru ca mașinile electrice să poată circula, iar șoferii acestora să nu aibă nicio grijă”, adaugă șeful Enel.

Consumul de vehicule electrice a crescut semnificativ în ultima perioadă, astfel că Enel se concentrează atât pe dezvoltarea unei infrastructuri globale de încărcare a mașinilor electrice, dar asupra achizițiilor în industria rețelelor de electricitate.
În iunie 2017, compania a achiziționat furnizorul de software EnerNOC Inc iar în mai proiectul de stocare a energiei Tynemouth din Newcastle, UK. În decembrie, Enel, împreună cu Electricite de France SA, Enedis and Verbund AG au lansat un proiect comun pentru instalarea stațiilor de încărcare ultra-rapide în Europa, care va fi finanțat parțial de Comisia Europeană.
Enel dezvoltă deja în Italia o rețea de reîncărcare pentru autovehicule electrice. De altfel, oficialii Enel estimau recent că vehiculele electrice vor reprezenta peste 50% din vânzările la nivel global până în 2040.
Compania va aloca în Italia până la 300 de milioane de euro pentru a instala până la 14.000 de instalații de reîncărcare pentru autovehiculele electrice până în 2022. Enel se așteaptă că Italia va avea peste 115.000 vehicule electrice până în 2020, de la aproximativ 9.000 în prezent.
Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe cinci continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 86.000 MW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu.

În România, Enel deține 64,4% la Enel Distribuție Muntenia și Enel Energie Muntenia, 51% la Enel Distribuție Banat, Enel Distribuție Dobrogea și Enel Energie și 100% din acțiunile Enel România. Aceste companii gestionează o rețea de 91.000 de kilometri, ce distribuie aproximativ 14 TWh pe an (cu o cotă de piață de 34%), vând aproximativ 9 TWh/an unui număr de circa 2,6 milioane clienți, dintre care 2,4 milioane sunt clienți rezidențiali (aproximativ 20% din piața de retail) și 200.000 sunt companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
masini electrice