Exxon Mobil anunță concedieri masive

Exxon Mobil anunță concedieri masive
scris 30 oct 2020

Grupul Exxon Mobil a anunțat joi că își va reduce forța de muncă cu circa 15%, respectiv cu 14.000 de lucrători, măsură care va include o restructurare profundă pentru angajații din birourile din Statele Unite, din cauza impactului pandemiei de coronavirus asupra cererii de petrol, transmite Reuters.

Exxon și alți producători de petrol au redus deja cheltuielile în urma prăbușirii cererii de petrol, scrie News.ro.

”Impactul Covid-19 asupra cererii pentru produsele Exxon Mobil a accentuat urgența măsurilor de eficientizare a activităților”, a anunțat compania într-un comunicat.

CONFIRMARE OMV Petrom este în curs de vânzare a activelor din Kazahstan CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom este în curs de vânzare a activelor din Kazahstan

Aproximativ 14.000 de angajați la nivel mondial, respectiv 15% din total, și-ar putea pierde locurile de muncă, între aceștia aflându-se și contractori, a declarat purtătorul de cuvânt Casey Norton.

Acest lucru va avea loc prin restructurări, pensionări și concedieri în funcție de performanțe.

La sfârșitul anului trecut, Exxon avea aproximativ 88.300 de angajați, între care 13.300 de contractori.

Royal Dutch Shell și BP au anunțat la rândul loc că vor renunța la maximum 15% dintre angajați.

Chevron intenționează să își reducă forța de muncă cu 10%-15%, respectiv cu 4.500-6.750 de posturi. Alte 570 de locuri de muncă vor dispărea în cadrul preluării companiei Noble Energy.

viewscnt
Afla mai multe despre
exxon mobil
coronavirus
petrol